LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent 2022.

Službeno otvaranje zagrebačkog Adventa: centar grada je prepun, očekuju se rekordni prihodi

Na veliku posjećenost već prvog dana Adventa utjecale su jake marketinške aktivnosti, promocije su provedene u preko 20 zemalja, a strani mediji zagrebački Advent ponovno svrstavaju u najljepše božićne sajmove na svijetu.

Na veliku posjećenost već prvog dana Adventa utjecale su jake marketinške aktivnosti, promocije su provedene u preko 20 zemalja, a strani mediji zagrebački Advent ponovno svrstavaju u najljepše božićne sajmove na svijetu.

Paljenjem lampica i prve adventske svijeće, službeno je započeo popularni zagrebački Advent. Nakon dvije pandemijske godine i izostanka brojnih sadržaja, ovogodišnji Advent vratio se bogatiji nego ikad, božićni ugođaj proširio se i na kvartove, a građani će moći uživati i u ponekim novitetima kao što je primjerice zabavni Winter park na Tuđmancu.

Jedna od glavnih atrakcija u sklopu Winter parka trebao je danas biti dugo najavljivani Zagreb Eye, panoramski kotač koji će posjetiteljima pružiti nezaboravan pogled na uži centar Grada. No, kako za HRT govori Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice, građani će morati još malo pričekati. 

Svjedoci smo da je zadnjih 10-ak dana bilo loše vrijeme u Zagrebu, kiša je padala i to je razlog zbog čega kotač, nova atrakcija Adventa neće biti večeras nego sutra ili preksutra u funkciji - rekla je direktorica Turističke zajednice.

Što se tiče ostalih noviteta, Bienenfeld ističe pješačke zone te nove lokacije na Gornjem gradu.

Novitet je prekrasna Stara Vlaška, proširena pješačka zona koju smo ove godine prigodno blagdanski uredili s krasnim programima, glazbenim petkom, subotom i nedjeljom. Na Gornjem Gradu su dvije nove lokacije koje smo prigodno božićno ukrasili bez suvenirske ili ugostiteljske prodaje tako da svi oni koji neće ovu gužvu po lokacijama gdje imamo takve prodaje mogu uživati u starom zagrebačkom duhu na tim lokacijama Gornjeg Grada - opisuje Bienenfeld.

Na veliku posjećenost već prvog dana Adventa utjecale su jake marketinške aktivnosti, promocije su provedene u preko 20 zemalja, a strani mediji zagrebački Advent ponovno svrstavaju u najljepše božićne sajmove na svijetu. Smještajni kapaciteti su puni te se očekuje rekordan prihod.

Ne bih htjela ništa prognozirati, ali prema uzbuđenju koje vlada u Zagrebu i prema svemu onome što možemo čuti od naših sugrađana već sada svi se vesele Adventu, ovaj vikend u Zagrebu je potpuno prodan, a takvi su i idući vikendi. Očekujemo sjajan turistički mjesec - zaključuje Bienenfeld.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT