LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Australci poludjeli za Nutellom

Nestašica Nutelle, no ZASAD samo u Australiji?

Australci su uživali u krafnama s namazom od Nutelle, pohanom sladoledu s punjenjem od Nutelle i sličnim proizvodima te izazvali nestašicu Nutelle.

Australci su uživali u krafnama s namazom od Nutelle, pohanom sladoledu s punjenjem od Nutelle i sličnim proizvodima te izazvali nestašicu Nutelle.

Dok su Australci bezbrižno uživali u svim vrstama peciva, krafni i kroasana punjenih ili premazanih debelim slojevima Nutelle, nitko nije ni sanjao da će doći do ovoga.

U Australiji je došlo do nedostatka Nutelle, odnosno nedostatka teglica Nutelle od tri kile koje su se prodavale samo restoranima i pekarama, na veliko i po manjoj cijeni. No, Australci ne moraju predugo živjeti bez ovog namaza jer je već naručena nova pošiljka iz Italije koja bi u Australiju trebala stići do 10. kolovoza i utažiti žeđ za Nutellom.

U ovo vrijeme nestašice, australski pekari moraju kupovati Nutellu iz trgovina koje su, naravno, skuplje i dolaze u manjim pakiranjima, a upravo tako i naplaćuju sve delicije koje sadrže tanak i škrt dodatak namaza.

Ova pomama raširila se Australijom, a naročito gradom Melbournom, kada su pekare i restorani na sve počeli dodavati taj namaz, a ni sami nisu bili svjesni da zalihe polako nestaju. Australci su uživali u, primjerice, krafnama s namazom od Nutelle, pohanom sladoledu s punjenjem od Nutelle, frapeu s Nutellom i perecima i, naravno, palačinkama s Nutellom.

chocolate animated GIF

Inače, prošle je godine u ovo vrijeme također u javnost izašla informacija da se zalihe Nutelle polako smanjuju zbog nedostatka lješnjaka, a Ferrero kupuje čak 25% godišnje svjetske proizvodnje lješnjaka.  Zbog nedostatka, njihova je cijena jedno vrijeme porasla na najvišu u posljednih 10 godina, no iz Ferrera su ubrzo demantirali kako će doći do nestašice Nutelle. 

Nutella
 
Nutella, FOTO: 9gag.com
 
 
FOTO: A.KNIESEL/WIKIPEDIA.ORG