LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U Hrvatskoj se situacija ne smiruje

Koronavirus u svijetu: u nekim zemljama ublažavaju se mjere, Irska ide prema „starom normalnom”

Dok je u nekim zemljama situacija teška, u nekim se europskim zemljama restrikcije ukidaju.

Dok je u nekim zemljama situacija teška, u nekim se europskim zemljama restrikcije ukidaju.

U Hrvatskoj ublažavanja ili ukidanja restriktivnih mjera za sada neće biti, i to ponajprije zbog malog broja cijepljenih. Ali neke europske zemlje ublažavaju mjere. Irska koja ima jednu od najvećih stopa procijepljenosti booster dozom ukinula je gotovo sve restrikcije, prenosi HRT

Svijet je u različitim fazama nošenja s pandemijom COVID-a. Bolivija je među nacijama Latinske Amerike s najmanjim postotkom cijepljenih i brojevi novozaraženih su veliki. Bolnički su odjeli puni. U ovoj zemlji mnogi oboljeli i ne stignu do bolnice. Beskućnici umiru i na otvorenom, naknadno im se utvrdi zaraza.

Jučer je Rusija zabilježila novi rekord, gotovo 50 tisuća oboljelih. Ondje je postotak zaraženih omikron-varijantom i dalje malen, očito prevladava delta, s težim simptomima.

U europskim se zemljama restrikcije ukidaju. Ukinute su najprije u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sada i u Irskoj. Neće se ukidati sve mjere, ali znatno ublažavanje počinje od danas.

Ukidaju se ograničenja vezana za posjete drugim kućanstvima, kao i javnim događajima. Radno vrijeme ugostitelja bit će kao i prije pandemije.

Od srijede će moći raditi i noćni klubovi, a postupno će se svi zaposleni vratiti na radna mjesta. No za one koji dolaze u Irsku na snazi ostaju i COVID propusnice i obvezno cijepljenje, kao i formular s navedenim mjestom boravka.
FOTO: UNSPLASH