LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Android protiv iPhonea

Jesu li korisnici iPhonea pametniji?

 U vječnoj borbi iPhonea i Androida iz SAD-a nam stižu rezultati jednog istraživanja – ovaj put u korist iPhonea.

 U vječnoj borbi iPhonea i Androida iz SAD-a nam stižu rezultati jednog istraživanja – ovaj put u korist iPhonea.

U vječnoj borbi iPhonea i Androida iz SAD-a nam stižu rezultati jednog istraživanja – ovaj put u korist iPhonea.

Istraživanje je provela online marketinška agencija Chitika na način da je tijekom šest dana analizirala promet preko svoje aplikacije za smartphone – Cidewalk. Došli su do podatka da je u tih šest dana najviše korisnika, njih 46 %, aplikaciji pristupilo upravo putem iPhonea, a Samsung je zauzeo drugo mjesto sa 30 % korisnika.

Osim toga, uz pomoć informacija o lokaciji, zaključili su kako korisnici iPhonea uglavnom dolaze iz država u kojima živi najvše visoko obrazovanih ljudi te je gustoća naseljenosti velika. Radi se o New Yorku, Aljasci, Kansasu...

Podaci zapravo ne iznenađuju. Uz visoku obrazovanost uglavnom dolazi i viši živodni standard, a posjedovanje nekog Appleovog uređaja na neki je način i pokazatelj statusa.

Postoje mnoga istraživanja o korisnicima iPhonea. Primjerice, agencija Slice tvrdi da su u SAD-u većina bogatih bijelaca, njih čak 80 %, korisnici iPhonea.

Sada kada smo vas oprskrbili s nekoliko brojki, ostavljamo vas da sami zaključite jesu li korisnici iPhonea zaista pametniji od korisnika Androida ili je možda sve stvar životnog stila, uspješne marketinške kampanje ili nečeg potpuno drugog.

FOTO: PINTEREST.COM