LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Streaming div u problemima

Je li ovo početak kraja Netflixa?

Netflix od idućeg mjeseca uvodi plaćanje za dijeljenje lozinke. Korisnici su bijesni.

Netflix od idućeg mjeseca uvodi plaćanje za dijeljenje lozinke. Korisnici su bijesni.

U pokušaju da spriječe dijeljenje lozinki, Netflix testira mogućnost da korisnici plaćaju dodatna tri dolara (oko 22 kune) mjesečno ako žele svoj račun dijeliti s drugim ljudima, prenosi CNET.

– Od sljedećeg mjeseca uvest ćemo ovu postavku u Argentini, Dominikanskoj Republici, Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu – rekla je Chengyi Long, direktorica inovacije proizvoda u Netflixu.

Netflix je u travnju prvi put u deset godina izgubio pretplatnike, zbog čega su njegove dionice pale za 72 posto u razdoblju od šest mjeseci, dosegnuvši cijenu ispod 200 dolara prvi put od kraja 2017.

Netflix je tražio načine za suzbijanje dijeljenja lozinki otkako je studija iz 2019. pokazala da bi streaming div mogao gubiti do 192 milijuna dolara svaki mjesec zbog te prakse.

Nedavno je Netflix pokrenuo značajku dodaj dodatnog člana u Čileu, Kostariki i Peruu. Korisnici društvenih mreža izrazili su nezadovoljstvo novom Netflixovom praksom u određenim državama. Nazivaju to pohlepnošću i putom u sigurnu  Netflixovu smrt.
FOTO: UNSPLASH