LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inovacije u programu

Istaknuto sveučilište uvodi tečaj o legendarnoj glazbenoj grupi

Studenti će imati priliku učiti o bendu od samih početaka pa sve do njihovog kulturnog utjecaja.

Studenti će imati priliku učiti o bendu od samih početaka pa sve do njihovog kulturnog utjecaja.

S dolaskom nove godine dolazi i novi program na Sveučilište Stanford – počevši od 22. siječnja, studenti će moći pohađati online tečaj o glazbi i kulturi grupe The Grateful Dead.

„Psychedelia and Groove: The Music and Culture of the Grateful Dead“, naziv je novog tečaja, a Sveučilište je objavilo  i zanimljiv program po kojem će se učiti.


 

„Tečaj će započeti praćenjem evolucije benda, od njegovih skromnih početaka do legendarnog statusa jednog od najutjecajnijih bendova u povijesti glazbe. Istražit ćemo nastanak benda, ranu glazbenu scenu San Francisca, njegov jedinstveni pristup turnejama i različita razdoblja njegova postojanja. Sljedeće ćemo krenuti na zvučno putovanje kroz raznolik glazbeni katalog koji se neprestano razvija. Učenici će secirati prepoznatljivu mješavinu rocka, folka, bluesa i improvizacije koja je definirala zvuk Grateful Deada.“ – stoji na stranici Sveučilišta.

 

VEZANO: Taylor Swift, Harvard verzija - Sveučilište uvodi novi kolegij: „English 183ts. Taylor Swift and Her World"



Studenti će od novinara i glazbenika, Davida Gansa učiti i o kulturnom utjecaju benda na društvo – umjetnost, književnost, društvene promjene. Vrijednost benda krije se i u njegovoj jedinstvenoj kulturu obožavatelja i fenomen „Deadheada“.

Predavanjima bi se trebao uključiti i gost predavač – Steve Silberman, koautor „Skeleton Key: A Dictionary for Deadheads“.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA