LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
proučavanje pop kulture

Taylor Swift, Harvard verzija - Sveučilište uvodi novi kolegij: „English 183ts. Taylor Swift and Her World"

Nositeljica kolegija kaže kako će od studenata tražiti puno više od pisanja o njihovim omiljenim Taylor Swift pjesmama.

Nositeljica kolegija kaže kako će od studenata tražiti puno više od pisanja o njihovim omiljenim Taylor Swift pjesmama.

Jedno od najprestižnijih sveučilišta na svijetu - Harvard, u ljetnom će semestru 2024. nuditi kolegij engleskog jezika posvećen izuzetno popularnoj pjevačici i autorici Taylor Swift, prenosi CBS. Na kolegij se prijavilo oko 300 studenata.
 

„Danas je ona najprepoznatljivija country - ili nekadašnja country? ili pop? - umjetnica u Sjevernoj Americi, ako ne i u svijetu: njezino pisanje pjesama obuhvaća pola tuceta žanrova, a njezin ekonomski utjecaj mijenja gradove", stoji u opisu kolegija English 183ts. Taylor Swift i njen svijet.

 

VEZANO: Na sveučilištu se uči Shakespear, Dickens i – Taylor Swift



Taylor Swift, koja je trenutno na međunarodnoj turneji „Eras", izdanjem ponovno snimljenog albuma „1989" i filma o turneji u listopadu, navodno je postala milijarderka.
 

Što će se učiti?


Nositeljica kolegija Stephanie Burt će od studenata tražiti puno više od pisanja o njihovim omiljenim Taylor pjesmama.
 

Naučit ćemo kako proučavati fan kulturu, kulturu slavnih, adolescenciju, odraslost i prisvajanje; kako razmišljati o bijelim tekstovima, južnim tekstovima, transatlantskim tekstovima i subtekstovima queer zajednice", kaže Harvardova internetska stranica.

 

VEZANO: VIDEO: Taylor Swift dobila počasni doktorat, pogledajte njen govor



Studenti će također učiti o prethodnicima Taylor Swift u glazbi poput Dolly Parton i „čitati književna djela koja su joj važna". U intervjuu za Harvard Crimson, Burt je rekla da će se proučiti prijelaz pjevačice iz country glazbe u pop, te povezanost tog prijelaza sa širim političkim promjenama u zemlji.

Harvard nije prvo sveučilište koje nudi tečaj o svemu vezanom uz Taylor. Berklee College of Music u Bostonu trenutno ima tečaj koji pokriva Swiftine tehnike pisanja pjesama, a trebao bi pomoći nadolazećim umjetnicima da pišu vlastiti materijal. Jesu li ovakvi, inače nekonvencionalni predmeti nužni za modernizaciju svjetskih sveučilišta?

FOTO: FOTO: INSTAGRAM SCREENSHOT