LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
proučavanje pop kulture

Taylor Swift, Harvard verzija - Sveučilište uvodi novi kolegij: „English 183ts. Taylor Swift and Her World"

Nositeljica kolegija kaže kako će od studenata tražiti puno više od pisanja o njihovim omiljenim Taylor Swift pjesmama.

Nositeljica kolegija kaže kako će od studenata tražiti puno više od pisanja o njihovim omiljenim Taylor Swift pjesmama.

Jedno od najprestižnijih sveučilišta na svijetu - Harvard, u ljetnom će semestru 2024. nuditi kolegij engleskog jezika posvećen izuzetno popularnoj pjevačici i autorici Taylor Swift, prenosi CBS. Na kolegij se prijavilo oko 300 studenata.
 

„Danas je ona najprepoznatljivija country - ili nekadašnja country? ili pop? - umjetnica u Sjevernoj Americi, ako ne i u svijetu: njezino pisanje pjesama obuhvaća pola tuceta žanrova, a njezin ekonomski utjecaj mijenja gradove", stoji u opisu kolegija English 183ts. Taylor Swift i njen svijet.

 

VEZANO: Na sveučilištu se uči Shakespear, Dickens i – Taylor Swift



Student koji je uhodio Taylor Swift ne boji se mogućih posljedica!


Taylor Swift, koja je trenutno na međunarodnoj turneji „Eras", izdanjem ponovno snimljenog albuma „1989" i filma o turneji u listopadu, navodno je postala milijarderka.
 

Što će se učiti?


Nositeljica kolegija Stephanie Burt će od studenata tražiti puno više od pisanja o njihovim omiljenim Taylor pjesmama.

Student pratio avione slavnih osoba, a sad mu prijeti tužba!


 

Naučit ćemo kako proučavati fan kulturu, kulturu slavnih, adolescenciju, odraslost i prisvajanje; kako razmišljati o bijelim tekstovima, južnim tekstovima, transatlantskim tekstovima i subtekstovima queer zajednice", kaže Harvardova internetska stranica.

 

VEZANO: VIDEO: Taylor Swift dobila počasni doktorat, pogledajte njen govor



Studenti će također učiti o prethodnicima Taylor Swift u glazbi poput Dolly Parton i „čitati književna djela koja su joj važna". U intervjuu za Harvard Crimson, Burt je rekla da će se proučiti prijelaz pjevačice iz country glazbe u pop, te povezanost tog prijelaza sa širim političkim promjenama u zemlji.

Harvard nije prvo sveučilište koje nudi tečaj o svemu vezanom uz Taylor. Berklee College of Music u Bostonu trenutno ima tečaj koji pokriva Swiftine tehnike pisanja pjesama, a trebao bi pomoći nadolazećim umjetnicima da pišu vlastiti materijal. Jesu li ovakvi, inače nekonvencionalni predmeti nužni za modernizaciju svjetskih sveučilišta?

Ova pjevačica je četvrti put osvojila Grammy za najbolji album!


IZVOR: CBSNEWS.COM
FOTO: FOTO: INSTAGRAM SCREENSHOT