LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru 

Veće plaće i ovlasti očekuju medicinske sestre i tehničare koji završe ovaj program

Novi program kojeg financira Europska unija započeo je ovog ljeta, a donosi važne pogodnosti onima koji ga polože.

Novi program kojeg financira Europska unija započeo je ovog ljeta, a donosi važne pogodnosti onima koji ga polože.

Novitet na zadarskom sveučilištu od ovog ljeta novi je program na Odjelu za sestrinstvo, koji financira Europska unija, a uključuje specijalizaciju prvostupnika sestrinstva, zaposlenih u zavodima za hitnu medicinu, piše Dalmatinski portal.

Istaknuto sveučilište uvodi tečaj o legendarnoj glazbenoj grupi


Polaznici će programa nakon godine teorijske i praktične nastave u bolnici steći veće kompetencije za pružanje prve pomoći i steći će veće plaće. Cilj ove specijalizacije je da prvostupnici sestrinstva u takozvanom timu dva, koji do sada nisu imali ovlasti dati određene lijekove, kao što je adrenalin, bez prisustnosti liječnika, steknu ovlasti za davanje tih lijekova nakon završetka programa. 

U Hrvatskoj kreće prvo specijalističko usavršavanje za medicinske sestre i tehničare iz područja hitne medicine


Prva grupa tog programa sastoji se od 14 medicinskih sestara i tehničara iz Zadra, Šibenika i Gospića. Za sada u Hrvatskoj ne postoji slična specijalizacija, ovo je prva takve vrste. Osim što je jedini takav program, njegov je cilj pružiti obrazovanje i posao mladima kako bi ih zadržali u sredinama iz kojih dolaze, objasnila je pročelnica zadarskog Odjela za sestrinstvo.

IZVOR: DALMATINSKI PORTAL
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA