LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IEO 2022

International Economics Olympiad 2022 održat će se u Kini!

Svjetska ekonomska olimpijada 2022 (International Economics Olympiad) iduće će se godine održati u Pekingu.

Svjetska ekonomska olimpijada 2022 (International Economics Olympiad) iduće će se godine održati u Pekingu.

U svibnju ove godine održana je prva Hrvatska ekonomska olimpijada (CEO), natjecanje srednjoškolaca ekonomskog usmjerenja. Olimpijadu je organizirala udruga Centar za razvoj mladih, a pobjedu je odnio tim Batana iz Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja.

Danas počinje Međunarodna ekonomska olimpijada, nastupa i hrvatski tim srednjoškolaca


Pobjednički tim sudjelovao je na međunarodnom natjecanju International Economics Olympiad (IEO) u Latviji koje se zbog pandemije održalo online od 26. srpnja do 1. kolovoza 2021.

U tri kategorije natjecatelji su samostalno ili timski pokazali svoje vještine – zadatke iz područja financijske pismenosti i ekonomije rješavali su samostalno, dok je poslovni slučaj riješen timski.

Hrvatski srednjoškolci osvojili brončane medalje na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi u KazahstanuOrganizacijski odbor International Economics Olympiad objavio je kako će se dogodine natjecanje održati u Kini, no još uvijek nije poznato hoće li biti uživo ili online. Na natjecanju će sudjelovati i pobjednički tim druge Hrvatske ekonomske olimpijade koje će se održati u svibnju 2022. godine.

Prilika za profesionalni razvoj obrazovnih djelatnika: EUsolis Jean Monnet konferencija


Više o domaćinu natjecanja moguće je pročitati u najavi:
 
IZVOR: INTERNATIONAL ECONOMICS OLYMPIAD
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH