LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IEO 2021

Završeno 4. izdanje natjecanja International Economics Olympiad, sudjelovali i hrvatski školarci

Prošli tjedan završilo je natjecanje International Economics Olympiad na kojem je sudjelovao i tim iz Hrvatske, Batana iz Rovinja.

Prošli tjedan završilo je natjecanje International Economics Olympiad na kojem je sudjelovao i tim iz Hrvatske, Batana iz Rovinja.

Ceremonijom zatvaranja i službeno je završeno ovogodišnje, četvrto po redu, izdanje natjecanja International Economics Olympiad. Zemlja domaćin bila je Latvija, odnosno grad Riga.

U tri kategorije natjecalo se 250 srednjoškolaca iz čak 44 zemlje. Po prvi je put i Hrvatska imala svoje predstavnike, tim Batana iz Rovinja, koji su odnijeli pobjedu na prvoj Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi (Croatian Economics Olympiad).

Tri najbolja tima u Business case dijelu natjecanja jesu:

Danas počinje Međunarodna ekonomska olimpijada, nastupa i hrvatski tim srednjoškolaca


  1. Švicarska
  2. Kanada
  3. SAD.

Ukupno gledajući sve 3 kategorije natjecanja. najbolji je bio tim Brazil, dok je u pojedinačnoj konkurenciji pobjedu odnio Andy Wei iz Kanade. 

Na Sveučilištu u Zadru održano proglašenje pobjednika ovogodišnje Hrvatske ekonomske olimpijade


Čestitamo još jednom pobjednicima natjecanja na osvojenim nagradama, a našim predstavnicima na sudjelovanju, pokazanom znanju i predstavljanju Hrvatske. Svi se zajedno veselimo sljedećem natjecanju i potencijalnim medaljama za Hrvatsku!