LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Hrvatska u odnosu na broj zaraženih ima najrigoroznije mjere prema istraživanju Sveučilišta u Oxfordu

Istraživanje Oxforda još uvijek ne obuhvaća sve države, a cilj je prikazati usporedbu provedenih mjera diljem svijeta.

Istraživanje Oxforda još uvijek ne obuhvaća sve države, a cilj je prikazati usporedbu provedenih mjera diljem svijeta.

Sveučilište u Oxfordu objavilo je mjerač državnih mjera kojim se države rangiraju prema provedenim restrikcijama u odnosu na broj zaraženih od koronavirusa Prema dosadašnjim podacima Hrvatska je zemlja s najrigoroznijim mjerama u odnosu na broj zaraženih ljudi. 

U obzir se uzimaju restrikcije poput zatvaranja škola, zabrane javnih okupljanja, zabrane poslovanja, migracija i ostaloga, po čemu je na popisu Srbija odmah iza Hrvatske.
Vezano:
Međutim, bitno je naglasiti da u ovome trenutku nisu dostupne informacije o svim državama, nego trenutno o njih 77, među kojima se nalazi i Indija koja bi možda bila i na samom vrhu liste s obzirom na to da je proglasila kompletnu karantenu nakon 500-tinjak slučajeva zaraze.
Vezano: Hrvatski student u Indiji: „Koga policija uhvati da krši izolaciju, izbatina ga šibom”
Također, svrha ovog istraživanja nije informiranje javnosti o kvaliteti provođenja određenih mjera raznih država, nego njihova usporedba, odnosno usporedba državnih intervencija.

Izvor:  Sveučilište u Oxfordu

Na grafu koji je objavilo Sveučilište prikazana je razina strogoće provedenih mjera u odnosu na broj slučajeva. Zemlje iznad isprekidane linije mogu se tumačiti kao strože u provođenju mjera od neke prosječne države s obzirom na njihov broj potvrđenih slučajeva. Suprotno tome, zemlje ispod isprekidane linije pokazuju manju strogost od prosječne s obzirom na njihov broj potvrđenih slučajeva. Dakle, najstrože zemlje nalaze se u gornjem dijelu grafa, u čemu mi za sada prednjačimo.
FOTO: PIXABAY