LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
'Može lozinka od Netflixa?'

Filmoljupci, pozor! Netflix ukida besplatno dijeljenje lozinki

Netflix profili uskoro postaju podračuni, a njihovo otvaranje više neće biti besplatno.

Netflix profili uskoro postaju podračuni, a njihovo otvaranje više neće biti besplatno.

Stiže loša vijest za sve korisnike koji se služe tuđim Netflix računom. Naime, kako prenosi CBS News, s početkom 2023., vlasnici popularne streaming platforme uvode promjenu s kojom žele suzbiti trgovanje Netflix lozinkama. 

Trenutno, vlasnik Netflix računa može izraditi još pet dodatnih profila i to bez dodatne naknade. No, ti profili uskoro postaju podračuni, a njihovo otvaranje više neće biti besplatno. Ovaj model već aktivno funkcionira u Argentini, Dominikanskoj Republici, Hondurasu, Salvadoru i Gvatemali te korisnici u tim zemljama plaćaju dodatnih 3 dolara mjesečno za dodavanje podračuna. 

I dalje ćete moći koristiti svoj Netflix izvan doma, ali to će tehnički biti jedan račun kojem možete dodati spomenute podračune. 

Ako imate sestru koja primjerice živi u drugom gradu i želite s njom dijeliti Netflix računa, to je u redu. Mi ne želimo spriječiti dijeljenje, ali ćemo od vas tražiti da platite dodatan novac kako biste dijelili svoj račun s njom i kako bi ona dobila sve pogodnosti usluge, a da mi pri tom dobijemo prihod koji je povezan sa sadržajem koji se pregledava - rekao Gregory Peters, glavni direktor Netflixa.

Ovo je samo još jedan u nizu pothvata s kojim Netflix želi osigurati dodatan prihod. Ranije smo već pisali kako na Netflixu uskoro stižu reklame i oglasi, a više o tome možete pročitati ovdje.



 
FOTO: UNSPLASH