LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istraživanje u okviru projekta SIMS

Mladi ste i bez posla? Anonimno nam otkrijte kako nezaposlenost utječe na vas

U okviru projekta SIMS u tijeku je istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih te o izvještavanju medija o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih mladih osoba u društvu.

U okviru projekta SIMS u tijeku je istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih te o izvještavanju medija o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih mladih osoba u društvu.

U tijeku je istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih te o izvještavanju medija o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih mladih osoba u društvu. Sudjelovati mogu sve mlade osobe u dobi između 18 i 30 godina koje su nezaposlene minimalno 3 mjeseca, ispunjavanjem online ankete na poveznici

Otkrijte nam koliko ste dugo nezaposleni, jete li ikada imali posao, na koje se načine uzdržavate, jeste li korisnik nekog prava ili usluge za nezaposlene, osjećate li da zbog nezaposlenosti ponekad nemate dovoljno mogućnosti za aktivno sudjelovanje u društvenom i javnom životu. Zanima nas i vaš stav o medijima, odnosno smatrate li da dovoljno izvještavaju o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih osoba u društvu. 

Sudjelovanje u istraživanju dobrovoljno je te potpuno anonimno. Dobiveni rezultati poslužit će kao temelj nizu narednih edukativnih aktivnosti projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz koje će se ojačati kapaciteti budućih medijskih djelatnika za kvalitetnije izvještavanje o danoj problematici.

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. U njegovu se sklopu osnažuju studenti diplomskog studija novinarstva, kao budući medijski djelatnici, za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.


Za sadržaj istraživanja odgovoran je isključivo Centar za razvoj mladih.