LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Osvježavajuća margarita podsjeća na ljeto i nepregledne pješčane plaže

S obzirom na to da je tek veljača, a vi ste siromašan student koji neće tako brzo u Meksiko, dajemo vam alternativu. Pokušajte s cimerima, kolegama, mamom i tatom stvoriti najbolji recept za margaritu!

S obzirom na to da je tek veljača, a vi ste siromašan student koji neće tako brzo u Meksiko, dajemo vam alternativu. Pokušajte s cimerima, kolegama, mamom i tatom stvoriti najbolji recept za margaritu!

Iako popularno piće, margarita postoji već dugi niz godina, a do današnjeg se dana ne može sa sigurnošću potvrditi tko je izumio savršeni recept. godine 1934. konobar Willie iz Mexico Cityja navodno je prvi stvorio savršeni recept za svoju prijateljicu Marguerite Hemery. Drugi izvori kažu da je Carlos “Danny” Herrera osmislio ovo piće u svom restoranu u Tijuani 1938. godine Navodno je složio recept za svoju prijateljicu Marjorie King koja je bila alergična na sav alkohol osim tekile. Ali, ni ovdje legenda o margariti ne staje.

PHOTO: Pixabay

Postoji informacija i da je piće prvi put posluženo tek 1948. godine, u Dallasu. Margarita Sames ovo je piće poslužila svojim prijateljima u vlastitom domu. Među njezinim prijateljima nalazio se Tommy Hilton kojemu se margarita svidjela pa ju je odlučio posluživati u barovima svojih hotela. Neki tvrde da je margarita nastala 1941. godine u Mexicu. Konobar Don Carlos Orozco jedno je popodne napravio koktel za Margaritu Henkel, kćer njemačkog ambasadora. S obzirom na to da je Henkel bila prva koja je probala koktel, Orozco mu je nadjenuo ime margarita. Ova se priča nikako ne poklapa s prethodnima i ne objašnjava kako se recept za margaritu već 1938. godine našao u knjizi koktela Cafe Royala.

Danas je ovaj koktel toliko popularan da dolazi u nekoliko varijanti. Originalni sastav čine tekila, sok od limuna ili limete i triple sec. Posljednji sastojak popularni je žestoki voćni liker, inače s Kariba, nastao od sušenih kora naranče. Margaritu možete naručiti s ledom, bez leda ili "smrznutu", odnosno s mljevenim komadićima leda. Na rubu čaše obično ćete dobiti sol ili šećer. Svakako savjetujemo sol koja odlično odgovara okusu tekile.

Unatoč različitim teorijama o njegovu porijeklu, koktel margarita uvijek asocira na sunce i pješčane meksičke plaže. S obzirom na to da je tek veljača, a vi ste siromašan student koji neće tako brzo u Meksiko, dajemo vam alternativu. Pokušajte s cimerima, kolegama, mamom i tatom stvoriti najbolji recept za margaritu. Svakako nam javite dojmove, a mi vam držimo palčeve da mamurluk bude što blaži, jer, nemate li ispit sutra?

FOTO: PIXABAY