LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAVRŠENI ZA OVO RAZDOBLJE

Danas se obilježava Međunarodni dan keksa! Izdvojili smo za vas 5 jednostavnih recepata za ukusne božićne kekse

Svi znaju da nakon dobrog ručka nema ništa bolje od gledanja božićnih filmova uz vruću čokoladu i mekane keksiće.

Svi znaju da nakon dobrog ručka nema ništa bolje od gledanja božićnih filmova uz vruću čokoladu i mekane keksiće.

Prosinac se smatra jednim od najljepših mjeseci u godini. Tada slavimo Božić, kupujemo poklone, idemo na praznike i uživamo u hrani. Svi znaju da nakon dobrog ručka nema ništa bolje od gledanja božićnih filmova uz vruću čokoladu i mekane keksiće. Povodom Međunarodnog dana keksa odlučili smo izdvojiti naših 5 favorita.

1. Čokoladni raspucanci

Ovi keksi definitivno zaslužuju prvo mjesto! S manje od 10 sastojaka, za otprilike sat vremena, napravit ćete jedne od najjednostavnijih, a najukusnijih božićnih keksića. Čokoladni su i mekani te će se topiti u vašim ustima.

2. Vanilin roščići

Ovo su također vrlo jednostavni, a ukusni keksi. Za same kekse potrebno je samo 7 sastojaka, te šećer u prahu i vanilin šećer za njihovo posipanje. Ovi nam simpatični čajni keksići uvijek stave osmijeh na lice vraćajući nas u djetinjstvo.

3. Gingerbread keksi

Ovi keksi ne samo da su posebni po svome ukusu, već i izgledu! Tijekom pripreme ovih keksa vaš je zadatak napraviti ih u obliku čovječuljka i ukrasiti ga na što kreativniji način! Mi vas naravno izazivamo da idete i dalje te se okušate i u kreiranju kolačića u drugim oblicima.

4. Husarski uštipci

Ovaj je recept malo zahtjevniji te je potrebno malo više sastojaka nego kod ostalih keksa, ali svatko tko ih je barem jednom pravio, zna da vrijede truda. Recepti za ove kekse mogu se naći već u starim kuharicama, a sama činjenica da se i danas prave (bar u našim kućanstvima) govori vam sve. Ovi mekani keksi punjeni marmeladom i posuti šećerom u prahu svojim izgledom i mirisom stvarno odaju čari Božića.

5. Chocolate chip cookies

Što bi se reklo – old but gold. Stvarno mislimo da se ovaj dan ne bi mogao proslaviti bez onih najosnovnijih keksa na koje većina prvo pomisli, a to su keksi s komadićima čokolade. Ne možemo izbrojati koliko recepata za ove kekse postoji, samo zato što postoji jako puno varijacija. Tijesto se može raditi na više načina; neki vole mekše, a neki tvrđe kekse. Isto tako netko voli mliječnu, a netko tamnu čokoladu. Svatko ima različit ukus, a mi vas ohrabrujemo da probate barem jedan od brojnih recepata za ove keksiće!

Ukoliko ne znate odakle početi, dobru inspiraciju možete pronaći na brojnim online kuharicama, gdje smo i mi našli naše najdraže recepte. Ukoliko ste vješti s engleskim, ne bi bilo loše ni pronaći neki recept na engleskom jeziku, jer ipak su chocolate chip cookies potekli iz SAD-a.

FOTO: UNSPLAH.COM