LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Dan kojim se „One Tree Hill“ zauvijek uvukao u srca gledatelja

Prošlo je 13 godina od prve epizode popularne serije „One Tree Hill". Tim povodom pripremili smo vam brojne zanimljivosti o seriji koja je i dan-danas u srcima brojnih obožavatelja.

Prošlo je 13 godina od prve epizode popularne serije „One Tree Hill". Tim povodom pripremili smo vam brojne zanimljivosti o seriji koja je i dan-danas u srcima brojnih obožavatelja.

Tinejdžerska serija One Tree Hill prvi put emitirana je 23. rujna 2003. godine i idućih je devet godina svakodnevno osvajala srca gledatelja diljem svijeta. Zabavna, šarmantna i dirljiva, serija u 187 epizoda donosi priču o životu nekoliko tinejdžera iz malog, ali ne tako mirnog grada Tree Hilla. Iako epizode traju gotovo 45 minuta, svaka je prepuna emocija i humora, jako zanimljiva i napeta, a likovi su jednostavno nezaboravni. Premda nije stekla zavidnu popularnost poput nekih drugih serija, tijekom devet sezona s likovima smo se smijali, zbog njih smo plakali, grizli nokte i ljutili se te će u srcima pravih obožavatelja ostati always and forever.

FOTO: Wikipedia

Producent Mark Schwahn isprva je napisao scenarij za film Ravens, no nakon četverogodišnjeg nagovaranja ipak je odlučio film pretvoriti u seriju. Naziv grada i same serije inspirirani su pjesmom One Tree Hill koja je naziv dobila prema planini na Novom Zelandu. Priča kaže da je Schwahn pišući scenarij slušao U2-ov album Joshua Tree i tako se odlučio za naslov. Sama radnja isprva je trebala biti smještena u Illinoisu, no televizijska kuća WB zahtijevala je da serija bude smještena u toplijoj klimi te se u konačnici snimala u Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini, gdje i dan-danas možete posjetiti najpoznatije lokacije. Naslovna pjesma serije je I Don`t Want To Be Gavina DeGrawa, a poznati glazbeni naslovi protežu se i kroz nazive epizoda. 

Tijekom devet sezona i 187 epizoda gledatelji su pratili odrastanje i sazrijevanje te borbu sa svakodnevnim životnim problemima dvojice polubraće Nathana i Lucasa Scotta te njihovih prijatelja i neprijatelja. Na početku snimanja serije likovi su u srednjoj školi, a Nathan i Lucas su zakleti neprijatelji koji koriste svaku priliku da se posvađaju. Uskoro oni postaju dobri, čak i nerazdvojni, Nathanova bivša djevojka Peyton prohoda s Lucasom, a Lucasova najbolja prijatljica Haley postaje dio nerazdvojnog i svima omiljenog para Naley. Prve četiri sezone vrte se oko srednje škole Tree Hill High i njihova košarkaškog tima u kojem igra većina muških likova, dok su djevojke navijačice. Pratimo Lucasovu preobrazbu od gubitnika kojeg nitko ne voli do zvijezde srednje škole, početke Nathanova i Haleyina braka i njezinu trudnoću te oscilirajuće prijateljstvo Brooke i Peyton, kao i Brookeine ljubavne veze.

FOTO: Wikipedia

Skokom u petu sezonu Schwahn je preskočio četiri godine i time One Tree Hill zapisao u televizijske anale jer se to ni u jednoj dosad snimljenoj seriji nije dogodilo. One Tree Hill posebna je serija jer ne prati samo ekipu mladih ljudi u njihovim izlascima i zabavama, ponekad i ludostima, već život čitavog jednog gradića prilično realno. Poseban odnos likovi grade sa svojim roditeljima: i dok Lucas i Nathan imaju zajedničkog oca koji im samo stvara probleme gdje god stigne, Lucasova majka puna je podrške, a Nathanova je nestabilna alkoholičarka. Brooke sa svojom ne može provesti pet minuta bez svađe, a Peyton većinu vremena pokazuje koliko joj prisutnost roditelja nedostaje. Roditeljski odnosi dobivaju sasvim novu dimenziju kada Haley i Nathan dobiju sina Jamieja kojeg i odgajaju tijekom serije. Osim toga, glazba ima važnu ulogu u cijeloj seriji. Peyton je glazbena producentica, Haley pjeva i snima albume, organiziraju koncerte, a sam je Schwahn dodatno osmislio klub Tric kako bi glazbu uveo na velika vrata u seriju i pokazao koliko je značajna za svakodnevicu likova.

Kako bismo proslavili ovu dragu obljetnicu, u nastavku vam donosimo zanimljivosti koje o popularnoj seriji sigurno niste znali.

1. Schwahn je htio da Chad Michael Murray dobije ulogu Nathana, no on je htio glumiti Lucasa pa su se složili da mu to i dopuste.

2. Sophia Bush triput je dolazila na audiciju za ulogu Brooke. Prvi su joj put prigovorili da ne izgleda dovoljno seksi, drugi put da izgleda previše seksi, a treći put joj je uloga ponuđena. Ne kaže se uzalud treća sreća!

3. Scene u kojima se pojavljuje Jamie većinom su prepravljane naknadno jer je Schwahn uzimao u obzir želje Jacksona Brundagea. Brundage je imao samo šest godina kada je dobio ulogu u seriji, ali je izuzetno dobro pamtio tekst, a svi su mu nastojali ugoditi. Kada bi izrazio želju da jede sladoled, Schwahn je u gotovo svaku scenu u kojoj se on pojavljuje dodavao sladoled.

4. Kako bi se Haley i Peyton razlikovale, Bethany Joy Lenz morala je svoje plave kovrče izravnati i obojati prije početka snimanja.

5. Haley se u seriji bavi pjevanjem iako to nije isprva zamišljeno. Schwahn je čuo Bethany Lenz kako pjeva na parkiralištu i odlučio njezinoj ulozi dodati pjevačku karijeru.

6. Kao Haley i Chris u seriji, Bethany Lenz i Tyler Hilton išli su skupa na glazbenu turneju.

7. Teren na kojem su snimane utakmice srednjoškolske košarkaške momčadi isti je onaj na kojem je igrao Michael Jordan dok je pohađao srednju školu. To dokazuje da je dvorana srednje škole Tree Hill zaista iznjedrila velikane.

8. Paul Johansson (Dan) bio je u mlađim danima vrhunski košarkaš.

9. Ako ste Peytonin obožavatelj, još uvijek možete posjetiti njezinu stranicu Punk&Disorderly jer je ta domena još uvijek otvorena. 

10. Schwahn je osmislio Peytoninu zavidnu zbirku albuma jer je nešto slično vidio u jednom kazalištu i smatrao je to prilično zadivljujućim.

11. Postoji knjiga naslovljena isto kao Lucasova, An Unkidness od Ravens, objavljena osamdesetih godina. 

12. Haley je zatrudnjela u osmoj sezoni, što se poklopilo s trudnoćom Bethany Lenz.

13. U 17. epizodi četvrte sezone likovi odlaze u Honey Grove u Texasu kako bi spasili Moutha. Epizoda zaista jest snimana u Honey Groveu jer su tamošnji obožavatelji pobijedili u natjecanju u kojem su pisali zašto bi se serija trebala snimati u njihovu gradiću. Svi gostujući likovi u toj epizodi stanovnici su Honey Grovea.

14. Ludilo Jamiejeve dadilje Carrie izraslo je iz šale koju je Mike Daniels izrekao pred Schwahnom. Njemu je to bilo zanimljivo i smatrao je da bi se baš dobro uklopilo u petu sezonu serije.

15. Schwahn je napisao stotu epizodu One Tree Hilla – dvanaestu epizodu pete sezone – sjedeći u knjižnici srednje škole Tree Hill.

16. Sophia Bush i Austin Nichols izlazili su istodobno kad i Brooke i Julian, što je vjerojatno i zaslužno za kemiju koju su dočarali na malim ekranima.

17. Kao i Julian čiju je ulogu igrao, Nichols je htio biti i redatelj, a to mu se i ostvarilo jer su se dvije epizode serije snimale pod njegovom redateljskom palicom.

18. Kad je serija počela, Schwahn je imao zamisao da će na kraju Keith, Karen i Lucas živjeti sretno do kraja života. Međutim, stvari su se malo promijenile.

19. Schwahn se pojavljuje u seriji u dvjema epizodama utjelovivši Maxa, vlasnika glazbene trgovine.

20. James Lafferty jedini je glumac koji se, igrajući Nathana, pojavio u svakoj epizodi serije.

Neke smo ovim zanimljivostima vjerojatno iznenadili, a vjerujemo da smo vas sve podsjetili na emocije koje je jedna od najdražih serija godinama pobuđivala u svim obožavateljima. Ako trenutno nemate vremena za OTH maraton, možete uživati u najboljim trenucima popularne ekipe na različitim Facebook stranicama i Instagram profilima koji su i napravljeni da nikad ne zaboravimo da postoji samo jedan Tree Hill. Kao da je to uopće moguće.

FOTO: WIKIPEDIA