LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmske manifestacije

Započele prijave filmova na FRFF i Reviju mladeži; sudjelovati mogu mladi između 14 i 20 godina

– Ako imate 14 do 20 godina, a dovršili ste film nakon siječnja 2019., natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. – ističu organizatori.

– Ako imate 14 do 20 godina, a dovršili ste film nakon siječnja 2019., natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. – ističu organizatori.

Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac otvorili su prijave za 26. Filmsku reviju mladeži i 14. Four River Film Festival – nacionalni i međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. Održat će se od 7. do 11. rujna 2021. u Karlovcu. 

– Iako je 2020. pred nas stavila neočekivane izazove i prepreke, sigurni smo da to nije obeshrabrilo naše mlade filmaše da budu još kreativniji i naprave mnoštvo fantastičnih filmova. Dragi srednjoškolci, jedva čekamo vidjeti što ste snimili! – ističu organizatori. 

Navode da su s više od 1600 filmova iz čak 100 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival najomiljenija i najbrže rastuća destinacija za srednjoškolski film, ali i prilika za pronalaženje svog mjesta u svijetu promatranom kroz objektiv kamere. Kažu i kako o uspjehu karlovačkih izdanja najbolje govori činjenica o prošlogodišnjem dosegu od više od 45 000 posjetitelja koji su virtualno zažutili grad.

– Ako imate 14 do 20 godina, a dovršili ste film nakon siječnja 2019., natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Da su Revija i Festival itekako dobra odskočna daska u daljnjem filmskom stvaralaštvu, znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenata Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije Ratković Vidaković, montažera Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića te animatora Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu. – dodaju iz organizacije.

Napominju da filmska priča na Reviji i Festivalu ne prestaje izlaskom iz kino dvorane:

– Pored srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, FRaMe i FRFF poznati su po popratnim sadržajima kojima obogaćuju i podržavaju rad srednjoškolaca iz godine u godinu. U rujnu su našim sudionicima dani ispunjeni praktičnim radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama profesionalnog filma.

Za one kojima navedeno nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, u rukama imaju još jedan adut.

– Ova renomirana filmska manifestacija ima jednu od najljepših kino dvorana na svijetu – obale četiriju karlovačkih rijeka. Svaku večer družimo se na drugoj rijeci, na drugom odredištu: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. Virtualno ili ne, vidimo se u Karlovcu od 7. do 11. rujna kako bismo ponovo zažutili grad! – poručuju.

Prijave za Reviju i Festival zaprimaju se na platformi FilmFreeway do 1. lipnja 2021. Detaljne informacije dostupne su na poveznici.

FOTO: HFS