LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uzbudljiv filozofski susret

Više od 1200 ljudi pratilo Slavoja Žižeka u programu Filozofskog teatra zagrebačkog HNK

Za nastup filozofske zvijezde, slovenskog filozofa Slavoja Žižeka, prvog gosta Srećka Horvata, ulaznice su planule u samo nekoliko dana, a prodan je i rekordan 529 live stream ulaznica.

Za nastup filozofske zvijezde, slovenskog filozofa Slavoja Žižeka, prvog gosta Srećka Horvata, ulaznice su planule u samo nekoliko dana, a prodan je i rekordan 529 live stream ulaznica.

Nakon dulje stanke uzrokovane pandemijom Filozofski teatar vratio se u zagrebački HNK. Za nastup filozofske zvijezde, slovenskog filozofa Slavoja Žižeka, prvog gosta Srećka Horvata, ulaznice su planule u samo nekoliko dana, a prodan je i rekordan 529 live stream ulaznica.
 

Zbog iznimnog interesa gledatelja koji su tražili kartu više te sa željom da jedan od najpopularnijih programa zagrebačkog HNK poprati i publika koja nije iz Zagreba, organiziran je prijenos uživo putem live streama te je na taj način u ovo pandemijsko doba Filozofski teatar pratilo više od 1200 osoba.

 

Raspravu Poslije kapitalizma: feudalizam ili komunizam uživo na stranicama Hrvatskoga narodnog kazalište iz Zagreba pratila je publika iz cijelog svijeta. Dvosatno intrigantno izlaganje o big tech kompanijama, reafirmaciji države, emancipacijskom potencijalu blockchain tehnologija, klimatskim promjenama, prirodnim resursima, kulturološkim i sociološkim posljedicama pandemije i dr. gledala je publika iz Njemačke, Švedske, SAD-a, Velike Britanije, Luksemburga, Austrije, Slovenije, Nizozemske, Belgije.

 

Osim Slavoja Žižeka Filozofski teatar će u novoj sezoni predstaviti goste različitih profila koji još nisu bili u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, a neki niti u Hrvatskoj. O kojim je imenima riječ, objavit ćemo uskoro, no Srećko Horvat obećava da će ovo biti najuzbudljivija sezona Filozofskog teatra dosad.

FOTO: MARA BRATOŠ / PRESS