LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački plesni ansambl

Uskoro će biti predstavljena izvedba „Gore” nagrađivanog mađarskog koreografa; dijelimo dvije ulaznice

Zagrebački plesni ansambl silovitom izvedbom „Gore” predstavlja nove članice. Riječ je o izvedbi nagrađivanog mađarskog koreografa čija će se premijera održati 28. listopada u 20 h na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih.

Zagrebački plesni ansambl silovitom izvedbom „Gore” predstavlja nove članice. Riječ je o izvedbi nagrađivanog mađarskog koreografa čija će se premijera održati 28. listopada u 20 h na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih.

Zagrebački plesni ansambl ekspresivnom izvedbom Gore, nagrađivanog mađarskog koreografa i plesača Ferenca Fehéra, u Zagrebačkom kazalištu mladih 28. i 29. listopada predstavit će nove članice ansambla: Margaretu Firinger, Gendis Putri Kartini, Ivonu Grubišić i Jovanu Zelenović.

Dinamična izvedba, u kojoj sudjeluju i članice ansambla Sintija Kučić i Andreja Jandrić, prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost.

Ferenc Fehér samouki je plesni umjetnik i koreograf iz Mađarske. Jedinstven i izražajn stil, kombinacija uličnog plesa, elemenata borilačkih vještina i životinjskih pokreta, a čije je specifičnosti ovog puta prenio i na Zagrebački plesni ansambl, osigurali su mu izvođenje predstava diljem svijeta. Radionice je držao u Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Italiji, Bugarskoj, Latviji, Rusiji, Egiptu, Kini, Iranu, Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Americi, Kanadi i u Hrvatskoj.

Suradnja Zagrebačkog plesnog ansambla, koji će sljedeće godine proslaviti pedesetu obljetnicu djelovanja, s jedinim mađarskim plesnim umjetnikom koji 90% djela stvara na međunarodnim pozornicama, trajala je dva mjeseca, a rezultat je vrijedan gledanja.

Premijera će se održati na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih 28. listopada u 20 sati. Druga izvedba Gore rezervirana je za 29. listopada, a za nju dijelimo dvije ulaznice. Kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, glazbu Nenad Kovačić, dok je autorica ilustracije Ana Rako.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju ispod objave ovoga članka na Facebook stranici portala Studentski.hr samo trebate ostaviti komentar. To možete učiniti do ponedjeljka, 28. listopada u 15:00, nakon čega ćemo proglasiti pobjednika, a to će biti osoba koja prva ostavi komentar. 

FOTO: ZKM