LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom

UPSET Art – besplatni novitet u kulturno-umjetničkom sadržaju na Trešnjevci

– Već sam naziv festivala ukazuje na to da on cilja unijeti nešto novo u kulturni i umjetnički sadržaj na Trešnjevci te upoznati publiku s kreativnošću i umjetnošću osoba s invaliditetom. – poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka.

– Već sam naziv festivala ukazuje na to da on cilja unijeti nešto novo u kulturni i umjetnički sadržaj na Trešnjevci te upoznati publiku s kreativnošću i umjetnošću osoba s invaliditetom. – poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka.

Centar za kulturu Trešnjevka organizira prvi UPSET Art Festival inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom 29. i 30. studenog 2019. Program prvog dana održava se u predvorju u 15 sati, a na pozornici u 17 sati, a drugog dana u predvorju u 10 sati, a na pozornici u 17 sati.

– Već sam naziv festivala (engl. upset = uznemiriti, uzburkati) ukazuje na to da on cilja unijeti nešto novo u kulturni i umjetnički sadržaj na Trešnjevci te upoznati publiku s kreativnošću i umjetnošću osoba s invaliditetom, a svim zainteresiranim izvođačima i izlagačima (bili oni osobe s invaliditetom ili ne) pružiti platformu na kojoj mogu prezentirati svoju kreativnost u svim umjetničkim vidovima; od likovne i glazbene do izvedbene i primijenjene umjetnosti. – poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka.

Ulaz je besplatan na sve izvedbe i radionice. 

– U Velikoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka publika će tijekom dvodnevnog programa moći vidjeti kazališne, glazbene i plesne izvedbe članova udruga koje su u radu posvećene osobama s invaliditetom. Tako ćemo imati prilike vidjeti Udrugu za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba i njen klub Vjeverica, Udrugu Ozana, Udrugu osoba s cerebralnom i dječjom paralizom – Rijeka, Udrugu invalida rada Grada Zagreba, ali i druge izvođače poput Neformalne plesne skupine Kratki sPoi, Damira Vogrineca Vogru na gitari i polaznike dramsko-akcijske radionice koja će održati performans na temu mobbinga na radnome mjestu. – dodaju iz Centra.

Uz izvedbeni program na pozornici održat će se i radionice aromaterapije te prezentacije i izložbe Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom – Rijeka i Udruge Ozana

FOTO: CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA