LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacije kazališta mladih „Kamov“

Učilište riječkog HNK-a baletno-plesnim studijem priprema mlade za upis na akademije; predbilježbe u tijeku

Baletno-plesni studio upoznat će mlade s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te će razvijati njihovu kreativnost kroz improvizacijske tehnike. Audicija je zakazana za 25. rujna, a predbilježbe za pristupanje audiciji zaprimaju se do 20. rujna.

Baletno-plesni studio upoznat će mlade s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te će razvijati njihovu kreativnost kroz improvizacijske tehnike. Audicija je zakazana za 25. rujna, a predbilježbe za pristupanje audiciji zaprimaju se do 20. rujna.

Riječko kazalište mladih Kamov (učilište HNK-a Ivana pl. Zajca) upisuje treću generaciju polaznika. Ove sezone organizirana su dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno-plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina. 

Audicija za dramski studio održat će se 24. rujna 2019. u 17 sati za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u prostoru Delte 5, dok će se audicija za  srednjoškolski uzrast održati u 19 sati. Audicija za baletno-plesni studio zakazana je za  25. rujna u 18 sati u baletnoj dvorani HNK-a Ivana pl. Zajca (Strossmayerova 1).

Baletno-plesni studio upoznat će polaznike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te će razvijati njihovu kreativnost kroz improvizacijske tehnike. U dodatnim oblicima nastave uključit će ih u vlastitu scensku izvedbu kontinuiranim produkcijama. Voditelji baletnog studija iskusni su pedagozi: Irina Köteles i Andrei Köteles za klasični balet te Michele Pastorini i Hugo Rodrigues za suvremeni ples. Naglasak u radu pedagoga stavljen je s jedne strane na stvaranje svijesti o samosvojnosti klasičnog baleta, a s druge strane na stvaranje edukacijske platforme koja koncepte suvremene plesne tehnike usko povezuje s drugim estetsko-umjetničkim područjima. Stručno vođeni kroz sadržaj studija koji je usklađen s uzrastom polaznika, njihovim dobnim psihofizičkim mogućnostima i tematskim aspiracijama, mladi će ovim programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na akademije u području plesne umjetnosti.

Dramski studio u sklopu cjelogodišnjeg programa djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora. Program uključuje rad na dramskim situacijama i karakterima, improvizacijama, Forum teatru, scenama iz različitih dramskih tekstova te osnove iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone. Voditelji su Nikolina Hrga i Igor Vlajnić, a radionice iz područja glume i plesa vodit će glumci i glumice te baletni umjetnici i umjetnice ansambla Hrvatske drame i Baleta riječkog kazališta.

Predbilježbe za pristupanje audiciji i upis zaprimaju se na e-mail adresi kamov@hnk-zajc.hr do 20. rujna

FOTO: HNK IVANA PL. ZAJCA