LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U KLUBU ZONA

Učenici iz Splita imaju svoju izložbu na temu znanstvenica, umjetnica i književnica za koje se mora čuti

Ilustracije učenika potiču na upoznavanje s radom, zaslugama i otkrićima inspirativnih i važnih žena, a izrađene su u raznim crtačkim tehnikama poput tuša, akvarela, rapidografa i olovke na papiru.

Ilustracije učenika potiču na upoznavanje s radom, zaslugama i otkrićima inspirativnih i važnih žena, a izrađene su u raznim crtačkim tehnikama poput tuša, akvarela, rapidografa i olovke na papiru.

U sklopu ciklusa Mladi izlažu danas u 19 sati u Klubu Zona otvara se izložba učenika i učenica Škole likovnih umjetnosti Split pod nazivom Genijalne znanstvenice, umjetnice i književnice. Glazbu na otvaranju bira DJ Marci, a izložba će se moći pogledati sve do 20. svibnja.

Istoimeni projekt iz kojega je izrasla i ova izložba osmislile su profesorice Veni Žitko kao voditeljica te profesorica Kaća Svedružić kao koordinatorica. Cilj je projekta nove generacije mladih osvijestiti da postoje važne znanstvenice, umjetnice i književnice čije je djelovanje često zapostavljeno i zanemareno u društvu. 

Ilustracije potiču na upoznavanje s radom, zaslugama i otkrićima inspirativnih i važnih žena. Izrađene su u raznim crtačkim tehnikama poput tuša, akvarela, rapidografa i olovke na papiru, a većina učenika i učenica za predložak se koristila dostupnim fotografijama s interneta kojima su potom dodavali različite elemente po vlastitom izboru, inspirirani životom i stvaralaštvom pojedinih žena, objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Autorice i autori ilustracija učenice i učenici su drugih, trećih i četvrtih razreda: Luka Kazalicki, Angela Lozić, Anđela Žitko, Tončica Šunjić, Teo Bajić Vrsaljko, Anamarija Buljan Plazonja, Martina Drab, Ive Madunić, Leticia Rogošić, Ivan Mirat, Domina Biočić, Marija Smolić, Bruna Vlastelica, Glorija Čotić, Mihael Lovrić, Dea Duk, Petar Botica, Nora Zemunik, Katarina Barišić, Marduk Krvavac, Sara Grubišić, Zoran Gizdić, Lucija Kardoš, Flora Jurela, Francisca Ambruš Perasić, Barbara Župa i Marla Josipa Roguljić.
FOTO: KLUB ZONA, PRESS