LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Besplatne radionice o mentalnom zdravlju mladih

Kako ne ispaliti, nego komunicirati i kako plivati na valu romantične ljubavi, teme su dviju zanimljivih radionica za mlade u Splitu. U nastavku donosimo više detalja.

Kako ne ispaliti, nego komunicirati i kako plivati na valu romantične ljubavi, teme su dviju zanimljivih radionica za mlade u Splitu. U nastavku donosimo više detalja.

U splitskom klubu za mlade Zona, u drugoj polovici travnja, održat će se dvije besplatne radionice usmjerene na mentalno zdravlje mladih. Radionice se provode u sklopu projekta Centar za mlade Split, koji u partnerstvu provode Liga za prevenciju ovisnosti, Udruga Feniks Split te Info zona kao nositelj projekta.

Prva od njih pod nazivom Kako ne ispaliti nego komunicirati? održat će se u srijedu, 17. travnja, u 19 sati. Zainteresirani će, između ostalog, naučiti kako mogu bolje reagirati na frustraciju i bijes.

 

„Emocionalno teške situacije nas sve ponekad savladaju do te mjere da činimo i govorimo stvari koje hladne glave nikada ne bismo izgovorili i koje, obično, pogoršavaju situaciju. Kroz malo teorije i puno praktičnih vježbi sudionici radionice vidjet će kako izgleda uspješna komunikacija. Upoznat će i neke od načina kako reagirati na frustraciju i vratiti se u ugodnije osjećaje. Ova dvosatna radionica odlična je prilika za unaprijediti komunikaciju i odnose s drugima.” – najavljuje Marina Vidović iz Udruge Feniks Split


Druga radionica pod nazivom Kako plivati na valu romantične ljubavi? održat će se u srijedu, 24. travnja, u 19 sati. Kroz dvosatni program, sudionici i sudionice radionice bolje će upoznati sebe, istražiti svoje osjećaje te osvijestiti što je prava romantična ljubav.
 

„Bez obzira na pristupačnost informacijama, emocionalno i spolno buđenje naših tijela je veliki tabu, a nerealna očekivanja koja nameću mediji često predstavljaju dodatan teret. Zaljubljivanje mlade tako može odvesti do potpune ekstaze ili do ponora nesreće. Kroz ovu radionicu mladi će dobiti podršku u upoznavanju samih sebe, istražit će svoje osjećaje i misli te osvijestiti što je za njih dobro i ispravno, a što nije. Prijavite se i na ovu radionicu i naučite plivati na valu romantične ljubavi.” – poziva Vidović.


Mladi DiscoverEU putnici oduševljeni Splitom, okupljeno dvadesetak mladih iz cijele Europe


Voditeljica radionice je Mateja Črnko, klinička psihologinja i psihodramska terapeutkinja s višegodišnjim međunarodnim iskustvom te stručna suradnica i volonterka Udruge Feniks Split.

Zbog zadržavanja kvalitete rada obvezna je rezervacija mjesta preko prijavnice dostupne na poveznici.

Splitski studenti uživali uz ljetno kino na kampusu


Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
FOTO: UNSPLASH