LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbena poslastica

U Splitu počinju Dani klasične gitare i nude jedinstvene koncerte

Ako volite zvuk gitare, ne propustite manifestaciju Dani klasične gitare u Splitu koju 30. listopada 2018. otvara Srđan Bulat.

Ako volite zvuk gitare, ne propustite manifestaciju Dani klasične gitare u Splitu koju 30. listopada 2018. otvara Srđan Bulat.

Svi splitski zaljubljenici u zvuk klasične gitare moći će ovoga tjedna uživati u izvedbama vrhunskih glazbenika. Naime, u Splitu će se po šesti put održati manifestacija Dani klasične gitare. Ova manifestacija nastoji objediniti koncerte vrhunskih svjetskih gitarista, predavanja i predstavljanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru, kao i seminare i radionice s mladima u cilju njihovog usavršavanja i postizanja izvrsnosti na sviračkom i umjetničkom polju.

Program otvara Srđan Bulat koji će u utorak, 30. listopada, u 19 sati nastupiti u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac. Armonie trio iz susjedne Italije moći ćete poslušati čak dva puta, i to u petak, 2. studenog, u Etnografskom muzeju Split i u subotu, 3. studenog, u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir u Solinu. Oba nastupa započinju u 19 sati. Subota donosi i koncert sastava Trio Evocación koji će se održati u Etnografskom muzeju Split s početkom u 12 sati. Program će zatvoriti Zagreb Guitar Quartet, odnosno Zagrebački gitaristički kvartet, nastupom u Muzeju grada Splita u nedjelju, 4. studenog, u 19 sati.

Više informacija dostupno je na Facebook stranici.

FOTO: PIXABAY