LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za ljubitelje čitanja

U Booksi kreće novi, tematski čitateljski klub!

Ako vas zanima publicistika, esejistika i teorijska literatura i volite raspravljati o čitanju, novi Booksin čitateljski klub idealan je za vas!

Ako vas zanima publicistika, esejistika i teorijska literatura i volite raspravljati o čitanju, novi Booksin čitateljski klub idealan je za vas!

Umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba bit će publicistika, esejistika i teorijska literatura o određenoj temi, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu.

Kako najavljuje voditelj ovog čitateljskog kluba, komparatist, novinar i kritičar Matija Prica:

– Ovaj čitateljski klub neće vas iznova svaki mjesec oduševljavati zavodljivim beletrističkim naslovima, već će vas 'tlačiti' publicistikom, teorijom i, u boljim slučajevima, esejistikom. Možda se tu i tamo slučajno potkrade i koji književni naslov, ali samo kao mamac. 

Sastanci ovog čitateljskog kluba održavat će se zadnjeg petka u mjesecu u 18h u Booksi (Jer postoji li bolji način za provod petkom navečer?!). To bi značilo da je prvi sastanak zakazan za 25. ožujka u 18h.

Prva je tema, kako već i priliči ovakvom klubu, naravno, autorefleksivna – čitat će se i razgovarati upravo o čitanju. Osim o tome koja je uloga i važnost čitanja, ne samo u mlađim, tzv. formativnim godinama, već i svim kasnijim iteracijama ličnosti. Razgovarat će se i o tome kako se mijenja odnos i pristup prema čitanju i književnosti, kako se mijenjaju načini čitanja te koje to sve posljedice potencijalno povlači za sobom. Za odgovore ili inspiraciju za vlastite ideje zavirite u odabrana poglavlja knjiga Namjene književnosti Rite Felski te Čitatelju, vrati se kući Maryanne Wolf.

Za detalje o poglavljima, prijavama i općenito za više informacija posjetite portal Booksa.hr ili se javite na mail booksa@booksa.hr.
FOTO: UNSPLASH