LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online umjetnički projekt

U Art ćakulu mogu se uključiti novi umjetnici

– Na Art ćakuli umjetnici dijele i razmjenjuju iskustva, sklapaju nove kontakte te kroz razgovor i druženje potiču jedni druge na daljnji rad i umjetničko stvaranje u neobičnim uvjetima današnjice. – pojašnjavaju predstavnici.

– Na Art ćakuli umjetnici dijele i razmjenjuju iskustva, sklapaju nove kontakte te kroz razgovor i druženje potiču jedni druge na daljnji rad i umjetničko stvaranje u neobičnim uvjetima današnjice. – pojašnjavaju predstavnici.

Virtualna zajednica umjetnika Art Ćakula otvorila je poziv za suradnju svim zainteresiranim umjetnicima i djelatnicima u području kulture i umjetnosti. Prijaviti se mogu kao gosti izlagači ili kao novi članovi. 

– Art ćakula je online umjetnički projekt osmišljen kao virtualno druženje umjetnika s područja Hrvatske i regije preko ZOOM platforme. Na Art ćakuli umjetnici dijele i razmjenjuju iskustva, sklapaju nove kontakte te kroz razgovor i druženje potiču jedni druge na daljnji rad i umjetničko stvaranje u neobičnim uvjetima današnjice. – pojašnjavaju predstavnici.

Sudjelovanje kao gost izlagač

– Pozivamo zainteresirane umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti da se pridruže projektu Art ćakula i prijave svoja izlaganja za program Art ćakule koji se odvija preko Zoom platforme. Izlaganja mogu biti prezentacije profesionalnog rada, kolonija, razmjena profesionalnih iskustava, predstavljanje korisnih web-stranica, aplikacija, izložbi i ostalih kulturno-umjetničkih događaja. Naravno, dobrodošle su i druge ideje i prezentacije koje bi bile od koristi drugim umjetnicima i vjernoj publici Art ćakule. Izlagači mogu biti umjetnici, povjesničari umjetnosti, kustosi, galeristi, kolekcionari, organizatori umjetničkih događaja.

– Potrebno je osmisliti izlaganje u okvirnom trajanju od 45 minuta, uz pratnju fotografija ili ppt prezentacije o ranije navedenim temama. Nakon izlaganja slijedi diskusija i razmjena iskustava o predstavljenoj temi. Moderator vašeg izlaganja bit će osiguran. Zainteresiranim izlagačima predlažemo da pogledaju dosadašnja izlaganja na YouTube kanalu te da prate Art ćakulu na društvenim mrežama. Svaki izabrani izlagač promovirat će se preko digitalnih kanala Art Ćakule, prije i poslije samog izlaganja. Izlaganja se održavaju nedjeljom u poslijepodnevnim satima, a nakon izlaganja objavljuje se snimka izlaganja koja ostaje javno dostupna na YouTube kanalu Art ćakule. – ističu predstavnici zajednice.

Navode i koje je podatke, odnosno materijale potrebno poslati za uspješnu prijavu:

  • ime i prezime, struka/zanimanje/područje rada
  • profesionalna biografija (godina i mjesto rođenja, obrazovanje, profesionalno djelovanje – izlaganja, nagrade i priznanja, projekti, članstva, web-stranice)
  • sažetak izlaganja (tema i opis, minimalno 1 kartica teksta – 1800 znakova)
  • e-adresa
  • minimalno 10 – 15 fotografija u visokoj rezoluciji kao ilustraciju izlaganja koje će organizatori, ako kandidat bude odabran, rabiti za najavu izlaganja (trebaju biti u jpeg formatu, minimalno 1200 px širine).
Potrebno ih je poslati do 15. siječnja 2021. na e-adresu art.cakula@gmail.com, sa subjectom: Natječaj Art ćakule: gost izlagač.


Članstvo u online zajednici umjetnika

– Pozivamo zainteresirane umjetnike i djelatnike u području kulture i umjetnosti da se pridruže projektu Art ćakula u formi stalnih članova Art ćakule. Članovi Art ćakule imaju svoje obaveze i prava te aktivno doprinose zajednici kroz kreiranje i održavanje predavanja, administriranjem društvenih mreža Art ćakule, a isto tako stječu prava sudjelovanja u budućim izložbama i projektima članova. Art Ćakula promovira svoje aktivnosti, kao i aktivnosti članova na sljedećim kanalima, čija je publika u stalnom porastu. – kažu iz Art Ćakule. 

U ovoj je kategoriji, navode, potrebno poslati sljedeće podatke i materijale:

  • ime i prezime, struka/zanimanje/područje rada
  • profesionalna biografija (godina i mjesto rođenja, obrazovanje, profesionalno djelovanje – izlaganja (popis grupnih i samostalnih izložbi), nagrade i priznanja, projekti, članstva, web-stranice)
  • e-adresa
  • minimalno 15 – 20 fotografija u visokoj rezoluciji radova – presjek dosadašnjeg djelovanja (trebaju biti u jpeg formatu, minimalno 1200 px širine).

Prijave su otvorene do 15. siječnja 2021. Zaprimaju se na e-adresi art.cakula@gmail.com, sa subjectom: Natječaj za nove članove Art ćakule.

FOTO: ART ĆAKULA / PR FOTO