LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Motovun Film Festival

„Tuvalu“ je najglasnija projekcija Motovuna

Prvi put u Motovunu bit će prikazan film s posebno skladanom glazbom za tu priliku i izvedbom uživo koju predvode Mr. Lee i Ivane Sky s bendom, a u stvaranju zvučne slike oslonit će se na pomoć publike.

Prvi put u Motovunu bit će prikazan film s posebno skladanom glazbom za tu priliku i izvedbom uživo koju predvode Mr. Lee i Ivane Sky s bendom, a u stvaranju zvučne slike oslonit će se na pomoć publike.

Posebna atrakcija jubilarnog izdanja Motovun Film Festivala jest film Tuvalu njemačkog redatelja Veita Helmera. Riječ je o filmu kojim ulazimo u duboku povijest festivala. Naime, taj suvremeni nijemi film, posveta pionirima pokretnih slika, prikazan je u Motovunu 2000. godine U povodu 20. rođendana festivala, bit će ponovo na festivalskom platnu – ovoga puta u jedinstvenom izdanju.

Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević skladali su novu filmsku glazbu za Tuvalu. Izvest će ju uživo u pratnji četveročlanog benda. No u ovoj izvedbi koristit će se i neobični žičani i puhaći instrumenti, Mrletov izum, a dobrovoljci iz publike pozvani su da sviraju na njima, i to neovisno o sviračkom umijeću jer ono nije preduvjet za sudjelovanje. Također, publika će se na razne druge načine uključiti u ovaj izniman filmsko-glazbeni događaj.

Film Tuvalu otkačena je priča o chaplinovskom junaku Antonu koji radi kao čuvar na bazenu svoga oca. Istodobno se bori protiv bratova nauma da proda bazen i za naklonost lijepe Eve. Priča prepuna pustolovine, ljubavi i obrata poetikom podsjeća na heroje razdoblja nijemog filma uz stripovsku vizualizaciju. U izborima za najbolje suvremene nijeme filmove Tuvalu redovito dobiva zapaženo mjesto.

Projekt je razvijen u sklopu radionice Live Cinema Act, pod vodstvom Live Cinema UK, u kojoj su sudjelovali predstavnici Reykjavik Film Festivala, New Horizons Wroclaw i Motovun Film Festivala, a uz podršku EU programa Kreativna Europa.

Projekcija je na programu u petak, 28. srpnja, u ponoć.

FOTO: MFF