LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povratak filozofske zvijezde

Slavoj Žižek u nekoliko dana rasprodao cijeli HNK: Filozofski teatar moći će se pratiti i preko live streama

Za nastupe toga svjetski poznatog filozofa uobičajeno je da se vrlo brzo razgrabe ulaznice, a tako je bilo i ovog puta.

Za nastupe toga svjetski poznatog filozofa uobičajeno je da se vrlo brzo razgrabe ulaznice, a tako je bilo i ovog puta.

Filozofski teatar vraća se na pozornicu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a prvi gost nove sezone filozofska je super zvijezda Slavoj Žižek koji je u samo tjedan dana rasprodao cijelo gledalište kazališta.


Kako bi izašli u susret publici koja nije imala priliku doći do svoje ulaznice za jedan od najpopularnijih programa zagrebačkog HNK koji uređuje i vodi Srećko Horvat, 17. siječnja Hrvatsko narodno kazalište omogućit će prijenos uživo gostovanja Slavoja Žižeka.

Tema o kojoj će Srećko Horvat razgovarati sa Slavojem Žižekom 17. siječnja aktualna je i intrigantna: Poslije kapitalizma: feudalizam ili komunizam? Prijenos Filozofskog teatra moći će se pratiti na poveznici. Cijena ulaznice za live stream je 40 kuna.


Slavoj Žižek nekoliko je puta gostovao u zagrebačkome HNK, a zahvaljujući Filozofskom teatru uprizorena je i predstava Antigona po njegovu dramskom tekstu u režiji Angele Richter. Za nastupe toga svjetski poznatog filozofa uobičajeno je da se vrlo brzo razgrabe ulaznice, a tako je bilo i ovog puta.

Slavoj Žižek je nazivan Elvisom filozofije i najopasnijim filozofom Zapada, objavio je više od 30 knjiga iz područja filozofije i teorije psihoanalize, među kojima su mnoge prevedene i na hrvatski jezik.

FOTO: PRESS / HNK