LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački HNK partner Zagreb Book Festivala

Provedite prijepodneva s irskim autorima u kazališnom bistrou

Zagrebački HNK bit će domaćin jutarnjeg programa "Irish coffee" u sklopu kojeg će svakog dana festivala ponajbolji irski autori biti predstavljeni publici.

Zagrebački HNK bit će domaćin jutarnjeg programa "Irish coffee" u sklopu kojeg će svakog dana festivala ponajbolji irski autori biti predstavljeni publici.

Novo izdanje Zagreb Book Festivala, kulturne manifestacije u organizaciji Naklade Ljevak, održat će se od 16. do 22. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Zagrebački HNK bit će domaćin jutarnjeg programa Irish coffee, u sklopu kojeg će svakog dana festivala u 11 sati u bistrou kazališta biti predstavljeni irski autori uz moderatora, redatelja i glumca Mirana Kurspahića te prevoditelja, Lovru Škopljanca.

U fokusu programa Zagreb Book Festivala ove je godine Irska, globalno poznata po svojoj snažnoj književnoj tradiciji, čiji će ponajbolji suvremeni autori na festivalu biti predstavljeni domaćoj publici.

Zeleni otok s temama koje proizlaze iz snažne obilježenosti čestim razdobljima emigracije, katoličkim nasljeđem te sličnostima poput veličine teritorija, broja stanovnika i borbe za neovisnost, po mnogočemu identificiramo kao poznat i bratski. S obzirom književnost i kulturu zemlje partnera, neće biti teško sve povezati sa suvremenom hrvatskom književnošću kroz predstavljanja najznačajnijih domaćih autora. Cilj je Festivala promicanje knjige i čitanja kroz gostovanja svjetski poznatih stranih i domaćih pisaca, predstavljača i glumaca u opuštenoj atmosferi, a program će biti upotpunjen filmskim i glazbenim događanjima.

Pored programa Irish coffee, u bistrou HNK bit će održana večernja druženja nakon službenog otvaranja i zatvaranja festivala. Na taj način, HNK za cilj ima otvoriti ovaj prostor kazališta široj publici.

Ulaz na sva događanja je slobodan. Detalje pronađite na mrežnim i Facebook stranicama festivala.

FOTO: ZG BOOK FEST