LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebačka kazališna jesen

Popularne predstave u zagrebačkim kazalištima koje ne smijete propustiti

Stigli su hladni jesenski dani, a znamo da je njih najljepše provesti u toplom i udobnom pa smo „prošvrljali“ internetskim bespućima i saznali čime će nas brojne zagrebačke kazališne kuće iznenaditi u sezoni na čijem smo pragu.

Stigli su hladni jesenski dani, a znamo da je njih najljepše provesti u toplom i udobnom pa smo „prošvrljali“ internetskim bespućima i saznali čime će nas brojne zagrebačke kazališne kuće iznenaditi u sezoni na čijem smo pragu.

Budući da su stigli hladni i kišni jesenski dani, a znamo da je takve najbolje provesti u toplom i udobnom prostoru, istražili smo za vas koje novitete i reprizne izvedbe možete pogledati u zagrebačkim kazalištima tijekom idućih mjeseci. 

Gavella

Ekipa Gradskog dramskog kazališta Gavella pripremila je niz noviteta u sezoni 16/17. Listopad i samu sezonu otvorili su 31. Gavellinim večerima te su posjetitelji tijekom prvih dvaju tjedana listopada mogli uživati u brojnim reprizama nagrađivanih komada kazališta domaćina, ali i gostujućim naslovima. Osim toga, zainteresirana je publika nakon svake predstave imala priliku razgovarati o istoj s glumcima, a razgovore je vodila dramaturginja Mira Muhoberac.

Od noviteta koje je za vas pripremio Gavellin ansambl posebno se ističe Gospođa Bovary (Ivana Sajko prema Gustavu Flaubertu) koja je već premijerno izvedena na daskama koje život znače, i to vrlo uspješno. Naravno, na repertoaru su i reprizne izvedbe. U pripremi za ovu sezonu još su Priče iz Bečke šume, Pijani, Komet i Nevidljivi, a vjerujemo da će i one biti jednako uspješne kao Gospođa Bovary. Raspored izvođenja Gavellinih noviteta i stalnih predstava pogledajte na poveznici, a o cijenama se informirajte na mrežnim stranicama kazališta.

Gospođa Bovary, FOTO: Facebook/Gavella

Zagrebačko kazalište mladih

Zagrebačko kazalište mladih također je prepuno noviteta za nadolazeću sezonu, a predstavili su ih sredinom rujna, naglasivši kako će i dalje posebnu pažnju pridavati izvođenju domaćih autora. Osim Sherlocka Holmesa, čija je premijera otvorila sezonu 15. listopada, noviteti koje će ZeKaeM-ov ansambl izvesti na svjetlo dana još su Noćni život, Črna mati zemla te Sada je, zapravo, sve dobro.

Osim noviteta, na stalnom će repertoaru tijekom nadolazećih mjeseci biti i popularne predstave ZeKaeM-a, kao što su Kristofor Kolumbo, #radninaslovantigona, (Pret)posljednja panda ili statika i svevremenska predstava Kako smo preživjele. Cijeli repertoar ZeKaeM-a pogledajte na službenoj stranici.

Satiričko kazalište Kerempuh

Opće je poznata činjenica da Prolaz Fadila Hadžića, zahvaljujući kazalištu koje se smjestilo na broju 7, uvijek odjekuje smijehom. A kako bi se ta tradicija nastavila i u novoj sezoni, pobrinut će se repriznim naslovima popularnih predstava Maratonci trče počasni krug, Političko vjenčanje, Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Spektakluk i mnogih drugih.

Osim toga, vrijedni Kerempuhov ansambl priprema i 40. Dane satire Fadila Hadžića s brojnim gostovanjima te predstavu Jedan sluga, dva gospodara koju će izvesti premijerno. Raspored predstava i informacije o ulaznicama potražite na službenoj stranici Kerempuha.

Spektakluk, FOTO: Wikipedia

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija

U kazalištu Komedija, smještenom na zagrebačkom Kaptolu, tijekom listopada možete pogledati brojne reprizne naslove popularnih predstava kao što su Mamma Mia, koja je doživjela stotinu izvedbi u godini dana, Kneginja Čardaša, Mala kavana, Čisto ludilo, Jalta, Jalta. Tijekom ostatka jeseni možete uživati i u drugim predstavama čiji raspored izvođenja možete saznati klikom na poveznicu.

Hrvatsko narodno kazalište

Posjetite li zagrebački HNK tijekom sezone 16/17, moći ćete uživati u brojnim opernim, dramskim i baletnim premijernim izvedbama. Nove drame koje za vas sprema ansambl HNK-a jesu Tartuffe, Ljudi od voska, Ivanov te Zimska priča. Operni su noviteti Gurre Lieder, Don Pasquale, Zaljubljen u tri naranče te Don Carlo, a novi su baleti u kojima možete uživati Tamni pejzaži, Labuđe jezero te Gospoda Glembajevi.

Osim toga, na repertoaru su i reprizne izvedbe popularnih drama, opera i baleta, a na repertoar je vraćena i iznimno uspješna predstava Tri zime. Cijeli raspored izvedbi i informacije o ulaznicama saznajte na poveznici.

Gospoda Glembajevi, FOTO: Wikipedia

Teatar EXIT

Iako je ekipa Teatra EXIT neumorno radila tijekom ljeta na Ljetnim noćima, spremni su za još jednu sezonu prepunu smijeha u Ilici 208. Sezona 16/17. otvorena je popularnim Kaubojima koji su na repertoaru gotovo deset godina, a osim njih, na svima dobro znanoj adresi još možete pogledati i Njuške, SHAKEspearea na EXIT, Disco svinje, Kako misliš mene nema i mnoge druge predstave. Raspored izvedbi proučite na poveznici.

Teatar &TD

Teatar &TD smješten je na svim studentima dobro poznatoj adresi, a njegov će vrijedni ansambl tijekom listopada izvoditi reprize predstava Born to please, Potop, Posljednji dani mira, Ko rukom odneseno, Prvi put kad sam ti vidjela lice.

Posebno izdvajamo izvedbu predstave Ja koja imam nevinije ruke, za koju se uvijek traži ulaznica više, te premijerni naslov BADco: SPORE. Cijeli repertoar pogledajte na službenim stranicama.

Ja koja imam nevinije ruke, FOTO: Wikipedia

Mjuzikl Pacijenti

U KD Vatroslava Lisinskog 4. je listopada premijerno izveden mjuzikl Pacijenti čiji libreto potpisuje Miro Gavran, a za glazbu je zadužen Tonči Huljić. Budući da je premijerna izvedba pokupila sve pohvale brojne publike, vjerujemo da se isplati pogledati koju od repriznih izvedbi koje slijede. Za više informacija, posjetite njihovu službenu stranicu.

Teško je sažeti bogatu kazališnu ponudu koja nas u glavnom gradu očekuje do kraja godine i početkom nove. Za više informacija posjetite službene i Facebook stranice kazališnih kuća te imajte na umu da često ulaznice možete i osvojiti na različitim i brojnim nagradnim igrama na društvenim mrežama. Tijekom nadolazećih kišnih i hladnih dana, zaputite se do obližnjeg kazališta i uživajte u daskama koje život znače.

FOTO: WIKIPEDIA