LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmski festival

Petak pun doživljaja na 8. Star Film Festu u Sisku

Prikazano je 18 filmova, održane su zanimljive radionice, a dan je zaokružio pub kviz o filmovima popraćen koncertom.

Prikazano je 18 filmova, održane su zanimljive radionice, a dan je zaokružio pub kviz o filmovima popraćen koncertom.

Drugi dan programa Star Film Festa, 27. kolovoza, započele su radionice filmske dramaturgije i radionica filmske kritike nagrađivane filmske kritičarke Ive Rosandić u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak.

 

U nastavku dana uslijedile su četiri natjecateljske projekcije na kojima je prikazano 18 filmova, a u mnoštvu filmova prikazan je i hrvatski animirani film Jaje, autorice Ane Despot.

– Jaje je animirani film o krugu života i ljubavi koju dijele dva živa bića, stara kornjača i jaje nepoznatog porijekla. Ono o čemu se godinama bezuvjetno brinemo rađa se tek kada nas više nema, a sam film je nastao kao završni rad na preddiplomskom studiju Animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. – objašnjavaju organizatori.

Od regionalnih autora također su prikazani igrani filmovi Nisam ovdje autorice Sare Radusinović, film Ni na nebu ni na zemlji Borisa Simića i film Sve kako treba Nikole Stojanovića.

– Film Sve kako treba prikazuje odnos majke i kćeri te majke i njezinog bivšeg muža. Sama radnja se temelji na majčinom rođendanu i njezinoj želji da dan ispuni lijepim trenucima s kćeri, a surovi realizam života na Balkanu miješanjem novih i starih emocija u zakržljaloj okolini pokreće radnju. Film je nastao na trećoj godini Fakulteta dramske umjetnosti u Beogradu. Aleksandar Bartol, na filmu Sve kako treba radio je kao stand kamera pri čemu kaže da tijekom rada na filmu sve bilo kako treba! Snimanje filma je, kako kaže, bilo najljepše ikad, uz dobru atmosferu i još bolja nova poznanstva.

Uz filmski kviz Kvizopije  prvog sisačkog pub-kviza posjetitelji su imali priliku ispitati svoje filmsko znanje, a večer je završena uz izložbu gifova Gif For Fuse karlovačke platforme F12 i plesnim koracima uz melodije zagrebačkog benda Gungule. Gungulu čini nekoliko je djevojaka i mladića koji jazz glazbu vole više od uobičajene buke svakodnevnog života i koji su spremne žrtvovati svoje vrijeme i tišinu kako bi ju svirali.

 

Sve informacija o programu dostupne su na službenim Facebook stranicama festivala.

FOTO: STAR FILM FEST