LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebačko kino Tuškanac

Ovog proljeća vraćamo se u djetinjstvo uz projekciju kultnih Disneyjevih crtića

U sklopu subotnjih obiteljskih druženja, na Sceni Ribnjak i u Centru za kulturu i informacije Maksimir pogledajte „Snjeguljicu“, „Malu sirenu“, „101 Dalmatinca“, „Tarzana“ i druge omiljene Disney priče.

U sklopu subotnjih obiteljskih druženja, na Sceni Ribnjak i u Centru za kulturu i informacije Maksimir pogledajte „Snjeguljicu“, „Malu sirenu“, „101 Dalmatinca“, „Tarzana“ i druge omiljene Disney priče.

Osim u povijesti animacije i svjetskoj pop kulturi, Disneyjevi crtići posebno mjesto zauzimaju ponajprije u srcima milijuna gledatelja odraslih uz maštovite avanture likova koji su nas zabavljali, ali i učili hrabrosti, upornosti, iskrenosti i ljubavi. U znak sjećanja na djetinjstvo, Tuškanac u gostima, u partnerstvu s Centrom mladih Ribnjak te Centrom za kulturu i informacije Maksimir, od travnja će prikazivati bezvremenski ciklus Kultni Disney.

Ciklus donosi izbor od sedam globalno prepoznatljivih remek-djela produkcije Walt Disney Pictures čiji su fantastični svjetovi,  upotpunjeni porukama o toleranciji, jednakosti i poštovanju različitosti, neiscrpan odgojni izvor koji generacijama rado konzultiraju i roditelji. Omiljeni animirani filmovi sinkronizirani su na hrvatski jezik, a prikazivat će se subotama na Sceni Ribnjak i u dvorani  Centra za kulturu i informacije Maksimir u Zagrebu.

Travanjske subote predodređene su za crtiće Snjeguljica, Mala sirena i Bambi, a u svibnju i lipnju ovim se naslovima pridružuju i Tarzan, 101 Dalmatinac, Trnoružica te Ljepotica i zvijer. Točan raspored projekcija dostupan je na stranicama Kina Tuškanac

Osim što potiču maštu i pomažu usvojiti dobre osobine i univerzalne vrijednosti kod djece, Disneyevi crtići svojom su  višedimenzionalnom kvalitetom i trajanjem postali dio kulturnog nasljeđa kojemu se rado vraćamo, a također su sjajan i nezaobilazan oblik razonode primjeren vikendima u društvu najmilijih.
FOTO: KINO TUŠKANAC