LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetne noći teatra Exit

Ovog petka „Nedjelja" donosi dugovječne klišeizirane situacije Nje i Njega

Drama „Nemreš pobjeć od nedjelje" dobro je znan tekst Tene Štivčić koji će se, u sedmoj sezoni u kojoj se prikazuje, izvesti na Ljetnim noćima Teatra Exit.

Drama „Nemreš pobjeć od nedjelje" dobro je znan tekst Tene Štivčić koji će se, u sedmoj sezoni u kojoj se prikazuje, izvesti na Ljetnim noćima Teatra Exit.

Ludens teatar dolazi na Ljetne noći Teatra Exit. Publika će moći pogledati predstavu Nemreš pobjeć od nedjelje, koja je na rasporedu 14. srpnja u 21:00 sat u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt. U slučaju kiše, održat će se pola sata kasnije u dvorani teatra Exit, na adresi Ilica 208.

Već dobro znan tekst Tene Štivičić o dvoje mladih ljudi, koju je Ludens teatar postavio na scenu prije sedam sezona, predstavlja razvoj ljubavne veze, od zaljubljenosti do rutine, zamora i netrpeljivosti. Kroz svima poznate, klišeizirane situacije Ona (Jelena Hadži-Manev) i On (Filip Juričić) prolaze svoje intimne, egzistencijalističke i materijalne krize, vrteći se u neprekidnom krugu nesigurnosti, bespomoćnosti i želje za nečim boljim.

Od milja zvana Nedjelja najdugovječnija je predstava ovog kazališta te je postala direktna veza ka imenu Ludens teatra. Predstava je svoju premijeru doživjela 13. veljače 2010. godine, a ova je drama nagrađena Rektorovom nagradom za školsku godinu 1999./2000. i Nagradom za dramsko djelo Marin Držić Ministarstva kulture Republike Hrvatske 1999. godine Prevedena je na engleski jezik.

FOTO: LUDENS TEATAR