LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Danas start međunarodnog festivala dokumentarnog filma

Nikad jača ponuda dokumentaraca na ZagrebDoxu

Zagreb Dox, deseto izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma, ove godine održava se od 23. veljače do 2. ožujka u Cineplexxu (Centar Kaptol). O njegovoj jačini govore i brojke prijavljenih i izabranih dokumentaraca.

Zagreb Dox, deseto izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma, ove godine održava se od 23. veljače do 2. ožujka u Cineplexxu (Centar Kaptol). O njegovoj jačini govore i brojke prijavljenih i izabranih dokumentaraca.

ZagrebDox, deseto izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma, ove godine održava se od 23. veljače do 2. ožujka u Cineplexxu (Centar Kaptol). O njegovoj jačini govore i brojke prijavljenih i izabranih dokumentaraca.

Tportal prenosi kako će premijerno biti prikazano trinaest domaćih filmova, od toga šest u regionalnoj konkurenciji: Dragi Lastane! Irene Škorić, Mitch – dnevnik jednog šizofreničara Damira Čučića, Još jednom Ane Opalić i Noe Pintarića, Marko Sivija Mirošničenka, Naslovnica Silvane Menđušić i Čekanje Igora Bezinovića. U programu Factumentarci premijerno će biti prikazan film Ljubavna odiseja Tatjane Božić, a u Kontroverznom doxu film Potrošeni Boruta Šeparovića, u programu Teen Dox Borba Tomislava Jelinčića te tri filma sa studija dokumentaristike Akademije dramskih umjetnosti: Iz Kopertanije za Hrvatsku televiziju Andree Buče, i Ante, još će biti rata Filipa Mojzeša. U regionalnoj konkurenciji bit će prikazani filmovi Ovrha Nevena Hitreca, 4. majmun Hrvoja Mabića, a u programu Happy Dox 'Ljubi bližnjega svoga Darovana Tušeka

Za nagradu Veliki pečat natječu se 44 filma, a o pobjednicima će odlučiti međunarodni žiri (međunarodna kategorija: Damir Čučić, Jean-Pierre Rehm, Josh Gibson; regionalna kategorija: Charlie Phillips, Ryan Harrington, Julian Tabakov). Mali pečat dodjeljuje se u kategoriji autora do 35 godina, a žiri čine Marcel Łozinski, Andrzej Wajda, Ivana Mladenović i Lidija Špegar. 

Osim Pečata dodjeljivat će se nagrada pod nazivom Movies that matter filmovima koji promiču ljudska prava, kao i nagrada Phone Dox.

Ovo je tek vrh onoga što publiku očekuje. Za detaljniji raspored i imena koja ćete moći vidjeti se uputite na službenu stranicu Zagreb Doxa te poduprite domaće, regionalne i međunarodne umjetnike.

FOTO: ZAGREB DOX