LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmski festival

ZagrebDox ove godine nešto drugačiji; održat će se u prostorijama Studentskog centra

Ljubitelji dokumentaraca ipak će imati prilike pogledati pedesetak filmskih naslova odabranih za ovogodišnje izdanje ZagrebDoxa.

Ljubitelji dokumentaraca ipak će imati prilike pogledati pedesetak filmskih naslova odabranih za ovogodišnje izdanje ZagrebDoxa.

Nakon što je u ožujku, neposredno uoči otvaranja, zbog nepovoljne epidemiološke situacije odgođen ZagrebDox, domaći festival dokumentarnog filma, osmišljeno je njegovo posebno ovogodišnje izdanje. Ono će se održati od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu.

Kino SC, po broju sjedećih mjesta najveća kinodvorana u Zagrebu, odabrano je kao nova lokacija jer omogućuje da, uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, filmove pogleda najveći broj gledatelja. Tako će ljubitelji dokumentaraca ipak imati prilike pogledati pedesetak naslova odabranih za ovogodišnje festivalsko izdanje.

 

Središnji dio programa činit će, kao i dosad, natjecateljski program podijeljen u kategorije međunarodne i regionalne konkurencije, gdje će pažljivo odabrani naslovi pružiti gledateljima uvid u recentnu produkciju i aktualne autorske preokupacije donoseći niz ostvarenja koji na zanimljive načine istražuju različite suvremene teme i fenomene ili upoznaju s intrigantnim osobnim pričama i živopisnim pojedincima. U popratnom filmskom programu Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa; između ostaloga bit će prikazan i retrospektivni program posvećen nagrađivanoj britanskoj redateljici nominiranoj i za Oscar – Lucy Walker, koja će ujedno održati i online masterclass predavanje u sklopu programa ZagrebDox Pro.

 

Detaljnije informacije o programu posebnog izdanja ZagrebDoxa, rasporedu filmova te kupovini ulaznica bit će objavljene uskoro na službenoj internetskoj stranici zagrebdox.net.

FOTO: ZAGREBDOX/PR FOTO