LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto na Bundeku

Na Bundeku bogat program koncerata; ulaz na sve je besplatan

Na Bundeku će se od 15. do 22. srpnja održati bogat koncertni program. Ulaz na sve koncerte je besplatan, a svi će koncerti početi u 21 sat.

Na Bundeku će se od 15. do 22. srpnja održati bogat koncertni program. Ulaz na sve koncerte je besplatan, a svi će koncerti početi u 21 sat.

Zagrebački Bundek od 15. do 22. srpnja svim posjetiteljima tijekom vrućih ljetnih noći nudi pravo glazbeno osvježenje uz koncerte pod zvijezdama na Ljetnoj pozornici u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Program Ljetne pozornice Bundek u četvrtak, 15. srpnja, otvara inovativni pijanist Zvjezdan Ružić s projektom Pianotron: Floating Concert @ Bundek Lake. Na programu su skladbe njegova četvrtog autorskog i prvog solističkog albuma Delightful F.

Nakon Zvjezdana Ružića, na pozornicu u petak, 16. srpnja, stižu Mariachi Los Caballeros. Česti gosti Ljetne pozornice Bundek i ove će godine, ističu organizatori, napraviti pravu feštu, zapaliti zagrebačku publiku te duh Meksika donijeti na obalu Bundeka.

 

Subota, 17. srpnja, rezervirana je za IV. Susret puhačkih orkestara. U organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a pozornicom će prodefilirati puhački orkestri iz Zagreba, Dekanovca, Fužina, Nove Gradiške, Bjelovara i Pazina.
 

Najljepše pjesme posvećene Zagrebu u nedjelju, 18. srpnja, izvest će Tamburaški orkestar HRT-a i solisti Drago Diklić i Josipa Lončar.


Ponedjeljak, 19. srpnja, i utorak, 20. srpnja, rezervirani su za jazz. Međunarodni Ethno Jazz orkestar Ethno Croatia i Jazz ansambl Glazbene mladeži Colours and Shapes nastupaju u ponedjeljak, a dan kasnije na pozornicu stiže Svjetski jazz orkestar glazbene mladeži pod dirigentskom palicom Luisa Bonille.
 

Opera b.b, komorno operno kazalište osnivača i umjetničkog voditelja Ronalda Brausa, u srijedu, 21. srpnja, izvest će najljepše arije iz Šišmiša, Vesele udovice i Grofice Marice.
 

Program Ljetne pozornice Bundek zatvaraju Ricardo Luque i Amigos, koji će u četvrtak, 22. srpnja, na Bundek donijeti dašak Kube.

Koncerti počinju u 21:00 sat, a ulaz na sve programe je slobodan. Organizatori ističu da će ulaz biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen. Prema uputama HZJZ-a bit će provedena i evidencija posjetitelja, organizatori mole posjetitelje da dođu na vrijeme kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

FOTO: CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE MAKSIMIR