LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstava u dvorištu Centra za kulturu Trešnjevka

Mladi glumac izvodi monodramu „10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”

Mladi Ivan Ožegović nakon sudjelovanja u nizu poznatih projekata u dvorištu CeKaTe-a izvest će monodramu u čijoj se srži skriva pitanje koliko smo svjesni glazbe koja cijele naše živote svira u pozadini.

Mladi Ivan Ožegović nakon sudjelovanja u nizu poznatih projekata u dvorištu CeKaTe-a izvest će monodramu u čijoj se srži skriva pitanje koliko smo svjesni glazbe koja cijele naše živote svira u pozadini.

U dvorište Centra za kulturu Trešnjevka glumac Ivan Ožegović donosi humorističnu monodramu 10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života. Izvedba je zakazana za četvrtak, 23. srpnja 2020, u 21:00. 

– Predstava prati prolazak jednog mladića kroz različite životne situacije vežući glazbu koju sluša uz svoje ljubavne dogodovštine. U samoj srži predstave sakriva se pitanje koliko smo svjesni glazbe koja cijele naše živote svira u pozadini. Je li to samo neka buka sa strane ili ipak ona oboji naše živote jače nego želimo priznati? Sviđa li nam se neka pjesma zato što je odsvirana na idealnoj frekvenciji za naše uši ili zato što nas podsjeća na trenutak kada smo slušali tu pjesmu i bili s nekim tko nas je činio sretnim? – poručuju iz CeKaTe-a.

Ivan Ožegović mladi je glumac rođen 1989. godine. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 2014. godine. Sudjelovao je u nizu poznatih projekta. 
 – Serije: Crno-bijeli svijet (tumači ulogu Davorina Bogovića) i Počivali u miru te filmovi: Winnetou 3, General, F20, Mrtve ribe, Guardian Angel i apsolutni pobjednik Pula film festivala – Broj 55. Od kazališnih projekata najvažnija je suradnja s Tomažom Pandurom na dvije predstave u HNK-u Zagreb, s kojima je sudjelovao i na jednom od najvećih svjetskih kazališnih festivala u Bogoti. Također je imao priliku glumiti u projektima oskarovca Danisa Tanovića i nominiranog za Oscar Uli Edela. Ožegović je dugogodišnji suradnik Agencije za odgoj i obrazovanje, s kojom već dugi niz godina surađuje na Novigradskom proljeću kao predavač glume. Uz Gorana Navojca umjetnički je suradnik na BOK festivalu u Bjelovaru. Ivan Ožegović, osim što je glumac, također je scenarist. Surađivao je na mnogim filmovima kao koscenarist, a nakon toga je njegov talent prepoznao HAVC i dodijelio mu novac za razvoj njegovog scenarija Šrauba. Tekst za predstavu 10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života nije imao svoju filmsku adaptaciju, no ne isključuje se i ta mogućnost. – dodaju.
FOTO: CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA