LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HNK Ivana pl. Zajca

Koncert „6 soprana" bit će pravo slavlje operne umjetnosti

– Nismo mi samo operne pjevačice. Mi smo i zabavljačice, a publici obećajemo dobar show. – ističe operna umjetnica Vanja Zečić.

– Nismo mi samo operne pjevačice. Mi smo i zabavljačice, a publici obećajemo dobar show. – ističe operna umjetnica Vanja Zečić.

Koncert 6 soprana u petak, 24. ožujka u 20 sati na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca u jednoj će večeri spojiti šest vrhunskih opernih umjetnica, šest primadona riječke Opere sopranskog faha – Mirellu Katarinčić Toić, Olgu Šober, Kristinu Kolar, Olgu Kaminsku, Anamariju Knego i Vanju Zelčić. One će, uz orkestar i pod vodstvom maestra Igora Vlajnića, izvesti neke od najljepših opernih i operetnih arija.

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo intendant Marin Blažević, bit će to pravo slavlje operne umjetnosti kakvo mogu prirediti jedino riječke sopranistice. Od njih su neke, u prvom redu nacionalne prvakinje Mirella Katarinčić Toić i Olga Šober, već snažno zadužile i obilježile riječko Kazalište, dok njihove mlađe kolegice vrlo uspješno grade svoje karijere na njihovu tragu.

Sve su one redom istaknule iznimno zadovoljstvo ovim jedinstvenim koncertom. Tako ga je Olga Šober nazvala posebno lijepim opernim projektom u kojem naprosto nije mogla sudjelovati bez izvedbe arije Violette Valery iz Verdijeve Traviate, uloge koja je obilježila njenu bogatu i dugu karijeru. Kristina je rekla kako su nakon prvog, isključivo opernog dijela koncerta, u drugi uključili i onaj operetni.

– Iako time malo podilazimo publici koja doista voli operetu, ovaj prpošniji dio za nas nije ništa manje težak. – zaključila je Kristina Kolar.

Olga Kaminska, rođena u Ukrajini, podsjetila je kako je u domovini gradila operetnu, a u Rijeci opernu karijeru, a i ovom prigodom sjetit će se rodne zemlje i tamošnje krize, pjevajući ariju o ratu ruskog autora Kirila Molčanova. Anamarija Knego nije krila zadovoljstvo što će nastupiti s primadonama od kojih još uvijek uči, što joj je posebna čast.

 – Nismo mi samo operne pjevačice. Mi smo i zabavljačice, a publici obećajemo dobar show. – zaključila je Vanja Zečić.

Maestro Igor Vlajnić naglasio je kako se radi o vrlo zanimljivom koncertnom programu, sastavljenom od onih arija koje su izabrale same solistice, a koje najbolje odgovaraju njihovim afinitetima i osobnostima.

– Naših šest sopranistica vrlo je različito te se upravo ta različitost pretočila i u ovaj lijepi program. – rekao je.

Ravnatelj Opere Petar Kovačić na koncert je pozvao sve Riječane, i one koji nisu redovni operni posjetitelji. Riječ nije samo o jedinstvenom koncertu i glazbenom doživljaju, već i o glamuroznom događaju sa šest primadona pri čemu je njihova generacijska razlika, spoj iskustva i mladosti, posebno zanimljiva. Neke će možda, kako je rekao, bar nakratko vratiti u vlastitu mladost i neka ranija vremena riječke Opere.

Svojevrsna je uvertira za ovaj ekskluzivan koncert 6 soprana u Verdijevoj ulici. Riječ je o ponudi svih ugostiteljskih objekata u ulici kraj Kazališta, u razdoblju od 20. do 25. ožujka, kada će se moći uživati u slasnim malim zalogajima, tortici, koktelu ili pjenušcu 6 soprana po posebnim cijenama.

FOTO: HNK IVANA PL. ZAJCA