LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje nove zbirke priča

Julijana Matanović predstavlja „Djecu na daljinu”; o knjizi će govoriti i Barbara Tolić, urednica Književnih kritičarija

– „Djeca na daljinu” zbirka su koja se čita u dahu, zbirka koja otvara brojna pitanja i dotiče osjetljive točke biografija. – poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka.

– „Djeca na daljinu” zbirka su koja se čita u dahu, zbirka koja otvara brojna pitanja i dotiče osjetljive točke biografija. – poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka.

U Centru za kulturu Trešnjevka održat će se predstavljanje zbirke priča Djeca na daljinu Julijane Matanović, književnice i sveučilišne profesorice. Zakazano je za četvrtak, 22. listopada, u 18 sati

O knjizi će, uz autoricu, govoriti urednica Hrvatskog jezika za sve i bloga Književne kritičarije Barbara Tolić, književna kritičarka i suradnica Udruge Nova stranica te urednica portala CROkultura Iva Mirčić te urednica knjige Andrea Divić.  

Djeca na daljinu zbirka su koja se čita u dahu, zbirka koja otvara brojna pitanja i dotiče osjetljive točke biografija. Njezini su likovi djeca, tinejdžeri, žene na pragu prve zrelosti, muškarci koji na leđima nose teret plahosti, stariji ljudi koji se osvrću na život u cjelini. I odrasli su nečija djeca, a djeca često moraju ranije odrasti kako bi se nosili sa životom samim. Likovi Julijane Matanović sa životom se nose najčešće uz pomoć priče, a njihove su priče doista vrijedne čitanja, čak i ako nisu odmah ispričane.

Pisci su povjerenici priča o tuđim, pa i svojim životima – kaže citat iz priče Tiha priča, a Julijana Matanović svoju ulogu povjerenice shvaća vrlo ozbiljno, pristupajući tekstu kao najfinijem tkanju. Kako je ispreplela tkanje novih priča, ostaje nam vidjeti u knjizi i na promociji! – poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka.

Ulaz je besplatan. Valja napomenuti i da će se susret održati sukladno svim važećim epidemiološkim mjerama.
FOTO: PIXABAY