LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STIFF

Još uvijek stignete prijaviti svoje filmove na Međunarodni studentski filmski festival

Filmovi koje autori mogu prijaviti nisu duži od 60 minuta, a nastali su u periodu nakon 1. siječnja 2021. godine. Iako sam naziv festivala sadrži „studentski”, prijave su otvorene i za debitantske radove, kao i za eksperimentalne filmove.

Filmovi koje autori mogu prijaviti nisu duži od 60 minuta, a nastali su u periodu nakon 1. siječnja 2021. godine. Iako sam naziv festivala sadrži „studentski”, prijave su otvorene i za debitantske radove, kao i za eksperimentalne filmove.

Prošlo je 10 godina otkako je Student International Film Festival, poznatiji kao STIFF, nastao kao prvi u Hrvatskoj takve vrste. Desetljeće kasnije, u punoj snazi ponovno poziva mlade autore i debitante da se prijave svojim radovima i postanu dio filmskog programa.

 

Prvotno su prijave trajale do kraja 30. lipnja, ali kako ovom posebnom izdanju priliči repertoar najboljih studentskih i debitantskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, organizatori produžuju prijave do 24. srpnja 2023.

 

Tematski je fokus ovogodišnjeg izdanja STIFF-a Desetljeće, čime se festival želi osvrnuti na promjene, turbulencije, izazove i sazrijevanja koji su pratili ovaj period u svijetu i našim svakodnevnim životima.

 

Filmovi koje autori mogu prijaviti nisu duži od 60 minuta, a nastali su u periodu nakon 1. siječnja 2021. godine. Iako sam naziv festivala u sebi sadrži studentski, prijave su otvorene i za debitantske radove, kao i za eksperimentalne filmove.

 

Nagrade koje STIFF dodjeljuje su one za najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, kao i nagradu publike za najbolji film. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

 

Nije nužno da filmovi odgovaraju na temu festivala. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo preko FilmFreeway platforme, gdje je također moguće pročitati sva pravila prijave.

 

Festival će se održati od 22. do 26. studenog 2023. u Rijeci, a ulaz na sve projekcije bit će besplatan. Osim filmskog programa, festival prati i izložbeni program, na kojem će se prikazivati radovi audiovizualnih i izvedbenih umjetnika i kolektiva.

 

Koliko se STIFF afirmirao u svojem prvom desetljeću, svjedoči činjenica da je kroz devet godina na festivalu prikazano više od 450 igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta.

 

STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu.

Pokrenut je u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i videoprodukcije u Hrvatskoj i u regiji.
 

Više o samom festivalu možete saznati na poveznici.

FOTO: STIFF, PRESS