LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Wes Anderson u svojem tipičnom izdanju

Jason Schwartzman u filmu „Asteroid City”, odnosno, impozantnoj avanturi neočekivanih vanzemaljskih došljaka

Margot Robbie, Bryan Cranston, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Steve Carell, Jeff Goldblum – tek su neka od imena koja će se pojaviti u 11. po redu filmskom ostvarenju Wesa Andersona.

Margot Robbie, Bryan Cranston, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Steve Carell, Jeff Goldblum – tek su neka od imena koja će se pojaviti u 11. po redu filmskom ostvarenju Wesa Andersona.

Specifičan spektar boja depresivno-vedrog raspona sa stiliziranim kadrovima? Provjereno! Upečatljiva kinematografija koja konstrukcijom podsjeća na postavu kazališne predstave? Provjereno! Obiman repertoar svjetski poznatih i priznatih glumaca? Provjereno! Nimalo tipična radnja koja bi u rukama bilo kojeg drugog redatelja djelovala pretjerano? Provjereno! Da, novi Wes Andersonov film ponovo je tu.

Američki redatelj rođen 1. svibnja 1969. godine svoje prve ozbiljnije filmske korake ostvario je kada je imao tek 25 godina s redateljskim debijem kratkometražnog filma Bottle Rocket (1994) u suradnji s braćom Owenom i Lukeom Wilsonom u glavnim ulogama.

Ubrzo potom, mladi redatelj privukao je pozornost većih studija te je istoimeni film dobio svoju dugometražnu realizaciju 1996. godine. Do danas, Anderson je obilježio američku, ali i svjetsku kinematografiju svojim specifičnim filmovima od kojih su mnogi postali obvezno filmsko štivo za svakog ozbiljnijeg studenta režije i općenito filmografije. 

Obitelj čudaka (2001), Fantastični gospodin Lisac (2009), Grand Budapest Hotel (2014) tek su neki od naslova koji su plijenili hvalevrijedne filmske kritike kao i oduševljenje publike. 

Nominiran za 7 Oscara, ekscentrični redatelj osim što je prepoznatljiv po specifičnom stilu režije, jednako tako su njegovi projekti prepoznatljivi po širokom kompendiju poznatih glumačkih imena koja se pojavljuju u njegovim filmovima. 

Isti je slučaj i u njegovom najnovijem filmu Asteroid City čija najava je nedavno izašla putem mrežnih stranica. 

Foto izvor: Youtube Screenshot


Virtuozna oaza glumačkih lauerata u avanturi astronomskih proporcija

Već sada je vidljivo da će sama radnja biti još jednom specifična i kompletno andersonovski realizirana te ispunjena mnogobrojnim zanimljivim likovima. Dok se ne zna mnogo o cijeloj premisi poznata je činjenica da su mjesto i vrijeme radnje 1955. godina u fikcionalnom pustinjskom gradu gdje će se mnogo likova susresti na jednoj konvenciji prilikom koje bi moglo doći i do susreta s vanzemaljcima.

Također, unatoč činjenici da repertoar sadrži crème de la crème glumačkog svijeta poput Jasona Schwartzmana koji će biti jedan od protagonista filma kao i Scarlett Johansson u ulozi glumice čiji repertoar filmova nije pretjerano respektabilan, svejedno se mnogi glumci i glumice nisu uspjeli pojaviti u najavi. 

Foto izvor: Youtube Screenshot

Izuzev Schwartzmana i Johanson, pridružiti će im se i velika imena kao što su Tom Hanks i Margot Robbie kojima je ovo prva suradnja s redateljem, Bryan Cranston, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Jeff Goldblum, Edward Norton, Willem Dafoe, Steve Carrell koji se također pojavljuje prvi puta u Andersonovom filmu te mnogi drugi. 

Svakako najveće iznenađenje jest činjenica da se u ovome filmu neće pojaviti glumci Bill Murray i Owen Wilson s kojima je redatelj imao najviše suradnja u svojoj filmografiji do danas, njih preko 7 gdje se Murray pritom pojavio u svakom Andersonovom izuzev prvog filma. Međutim, razlog njihove odsutnosti nije službeno naveden.

Također nije poznato koje uloge će tumačiti Cranston, Robbie, Goldblum, Dafoe i ostali što tek preostaje za otkriti. 

Asteroid City u kina dolazi 16. lipnja ove godine! Cijela najava dostupna je u prilogu:




 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT