LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

HRVATI NA NETFLIXU: odakle mi u ovoj priči?

Kako sam previše sati provela na ovoj platformi, posebno sam se oduševila dolaskom hrvatskih naslova koje moraš pogledati!

Kako sam previše sati provela na ovoj platformi, posebno sam se oduševila dolaskom hrvatskih naslova koje moraš pogledati!

Na Netflixu je zasigurno najlakše gledati filmove, ali najdraže mi je što imamo pristup svjetskim naslovima pa ne visimo više po Hollywoodskim već viđenim stvarima nego gledamo talijanske, korejske, skandinavske, francuske, turske i masu ostalih filmova te serija. Nakon što je Dnevnik Pauline P. postao hit, došlo je još naših zanimljivih naslova koji dolaze u nastavku.
 

Svećenikova djeca


Hit komedija iz 2013., zaista posebna i smiješna priča. Jedan od poznatijih hrvatskih filmova ovog stoljeća te savršen za uvod u hrvatske filmove na platformi. Film pokazuje kako naša kinematografija itekako može konkurirati i ostalima. 
 
 

Posljedni Srbin u Hrvatskoj

 
Prvi zombi film u regiji, must-watch film. 
 
Kako nekolicina naših filmova ostaje u (ne)sretnoj prošlosti, ovaj film se dobro sprda svima. I Hrvatima, i Srbima, i Bosancima i Slovencima. Upire prstom u suvremene probleme poput imigracije, privatizacije, porast konzervativnih ideja i nacionalizma, a zombiji zapravo predstavljaju zastarjele ideologije.
 
 

Koja je ovo država!

 
Dramedija koju vrijedi pogledati zbog impresivne glumačke postave, ali može ti slomiti srce. Završna i teška poruka govori kako je ova država isisala život, radost i budućnost iz ljudi, ostavila ih praznima da plivaju morem života.

 

Sonja i bik

 
Kada je izašao ovaj je film, bio je apsolutni hit. Riječ je o romantičnoj komediji kakvu ne viđamo često, osvježavajuć i definitivno izvlači osmijeh na lice. Snimljen u Dalmatinskoj zagori, još više dobiva na šarmu, duhovitosti i vodi te u sasvim jedan novi svijet.

  
Do idućeg puta, Ivana. #čitamose 

*Komentar je stav autora i ne mora nužno imati nikakve veze sa stajalištem redakcije portala Studentski.hr.
FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA