LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvještaj s "indie folk" koncerta

The Tallest Man on Earth stvorio euforični spokoj u kinu SC-a

Dva švedska kantautora priuštila su Zagrepčanima nezaboravne sate. Njihova imena su Markus Svensson i Kristian Matsson, poznatiji kao The Tarantula Waltz i The Tallest Man on Earth.

Dva švedska kantautora priuštila su Zagrepčanima nezaboravne sate. Njihova imena su Markus Svensson i Kristian Matsson, poznatiji kao The Tarantula Waltz i The Tallest Man on Earth.

U četvrtak navečer zagrebačka je publika uživala u spokojnoj ekstazi koju im je priredio The Tallest Man on Earth. U sklopu SuperUho festivala, prvi posjet hrvatskom glavnom gradu Kristiana Matssona prošao je u znaku predstavljanja pjesama sa zadnjeg albuma The Dark Bird is Home.

Na koncertu su prevladavale pjesme sa zadnjeg albuma, pa su se tako na repertoaru našle Fields of Our Home, Darkness of the Dream, Little Nowhere Towns, Sagres itdUz njih, bilo je još novijih pjesama, a to su ovogodišnji singlovi RiversTime of the Blue. Pjesme s albuma The Dark Bird is Home inače izvodi s bendom koji mu se ovoga puta nije mogao pridružiti na pozornici. Osim uz novije uratke, publika je uživala i u onim starijima, poput 1904, Gardener, Love is All, The Sparrow and the Medicine i u drugima. Za pjesmu There's No Leaving Now je Tallest Man on Earth rekao da mu je jedna od najdražih pjesama. 

S obzirom na to da je koncert bio sjedeći, teško je bilo dokučiti na koje su pjesme prisutni najbolje reagirali. Možemo pretpostaviti da su većini ipak najbolje ležale starije, što se potvrdilo i jakim pljeskom kada je netom prije bisa odsvirao i otpjevao King of Spain. Kada je došlo vrijeme za bis, publika je zdušno moljakala Kristiana da izvede još i pjesmu Dreamer, no on je to odbio, što mu se ne može zamjeriti.

FOTO: Karla Lenard

The Tallest Man on Earth sve je prisutne, osim svojim pjesmama, osvojio umiljatim šarmom i dobrim smislom za humor. Između pjesama bi uvijek nabacio neki komentar, šalu, pošalicu, a čak i jednu simpatičnu opomenu kad se jedan od fanova popeo na zvučnik ispred pozornice. 

Kristian je trebao nastupiti s bendom. Međutim, kako je i sam rekao, njegovi kolege bili su spriječeni doći u Zagreb, a on nije htio propustiti još jednu šansu da posjeti svoje obožavatelje u Hrvatskoj. Iako bi možda neke pjesme s novijeg albuma bolje zvučale u pratnji benda, nedostatak drugih instrumenata na pozornici ne može mu se zamjeriti. On je ipak kralj atmosfere i bez drugih instrumenata, s obzirom na svoj moćan glas, predivno sviranje gitare i tekstove koji potaknu svačije misli da odlutaju u neke druge, ljepše sfere.

Ovakav se koncert rijetko viđa. Tišina za vrijeme pjesama, samo pljesak i Kristianovo pričanje između pjesama. Osjetilo se u zraku poštovanje prema Tallest Man on Earthu, a tako je i on vjerojatno osjetio koliko su nas njegove pjesme oduševile uživo i učinile nas sretnima. Tužno sretnima, jer on ipak nije tip koji piše pjesme za svatove.

FOTO: FACEBOOK/SUPERUHO