LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera u ZPC-u

Dvoje mladih plesača znanja sa studija na ADU-u primjenjuju u projektu „Individue(t)”

– Osluškujući i usklađujući međusobne interese, Lara i Endi generirali su materijal koji ne bježi od naracije i ne strahuje od pojma dramsko. – navode iz producentske kuće SABMARINE.

– Osluškujući i usklađujući međusobne interese, Lara i Endi generirali su materijal koji ne bježi od naracije i ne strahuje od pojma dramsko. – navode iz producentske kuće SABMARINE.

U Zagrebački plesni centar stiže plesna predstava Individue(t) čiji su autori i izvođači Lara Frgačić i Endi Schrötter. Pretpremijera i premijera zakazane su za petak i subotu, 15. i 16. siječnja, s početkom u 20 sati.

– Ovaj autorsko-istraživački projekt predstavlja prvu u nizu očekivanih suradnji dvoje mladih plesača koji nastoje primijeniti stečena znanja prikupljena za vrijeme studija suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i koreografske alate dosad stečene kroz rad s raznim domaćim i stranim koreografima.

Osluškujući i usklađujući međusobne interese, Lara i Endi generirali su materijal koji ne bježi od naracije i ne strahuje od pojma dramsko. Njihovo specifično viđenje suvremene plesačko-izvedbene prakse dovelo ih je do predstave koja nastoji prikazati kompleksan odnos do kojeg bezuvjetno dolazi kada se dvije individue nađu u istom fiktivnom prostoru odnosa iz kojeg ne mogu izaći. Njihova tijela i pokreti ilustriraju izmjenu moći uz paradoksalnu ovisnost o ovom drugom koja je tijekom predstave prikazana kroz niz dijelova u kojem obje strane dobivaju priliku pokazati svoju dominaciju, a u isto vrijeme, u službi same koreografije nužno moraju djelovati skladno, na momente čak i posve unisono.

 

Individue(t) izvan svojih tematskih odrednica predstavlja projekt koji uz sebe nastoji okupiti širi autorski tim željan stvaranja baš poput Lare i Endija, a sve s ciljem stjecanja iskustva te pružanja prilike mladim umjetnicima i zaljubljenicima u umjetnost da otkriju mjesto za sebe na domaćoj izvedbenoj sceni. Svjesni toga da umjetničko djelovanje ne smije stati usprkos okolnostima, producentska kuća SABMARINE, bez obzira na krizu i ograničenja pred kojima se trenutno nalazimo, i dalje nastavlja poticati mlade umjetnike te kulturni sadržaj distribuirati što široj publici. – navode iz spomenute producentske kuće. 

Predstava je, naime, nastala u SABMARINE produkciji u suradnji s programom Koreospektar Zagrebačkog plesnog centra

Dramaturgiju potpisuje Marija Androić, autor glazbe je Jan Kozumplik, dok svjetlo oblikuju Luka Črnelč i Marino Frankola. Za fotografije je zaslužna Anja Krušelj, za dizajn plakata Lucija Tandara i Leon Žilavi, dok režiju videomaterijala potpisuje Lovro Mrđen uz snimatelja Leona Žilavog. Producenti su Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković.

FOTO: ANJA KRUŠELJ