LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posebna ponuda studentima

Drame o ljubavi i ratu u Gavelli

U Zagrebačkom gradskom kazalištu "Gavella" ovog četvrtka i petka izvode se drame "Bojim se da se sada poznajemo" i "Hrvatski bog Mars". Cijene ulaznica su posebno snižene za čitatelje portala Studentski.hr.

U Zagrebačkom gradskom kazalištu "Gavella" ovog četvrtka i petka izvode se drame "Bojim se da se sada poznajemo" i "Hrvatski bog Mars". Cijene ulaznica su posebno snižene za čitatelje portala Studentski.hr.

Ako nemate ideju što biste radili ovog četvrtka i petka navečer, Gavella vas poziva da provedete neko vrijeme u Frankopanskoj ulici. Imate priliku uživati u izvedbama dviju cijenjenih drama. U jednoj se prošlost jednom zaljubljenih promatra iz sadašnjosti, s ciljem da se dođe do razloga zašto se dogodio takav kraj i je li se mogao spriječiti. Druga pak govori o ratu pa nakratko možete uronuti u gnjevno i nepomirljivo ozračje.

U četvrtak 31. ožujka prikazuje se novi dramski tekst mladog, hvaljenog dramatičara Ivora Martinića Bojim se da se sada poznajemo u režiji Dominiquea Schnizera. U središtu radnje postavljen je prekid ljubavnog odnosa. Priča je to o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Drama govori o sjećanju, o pokušaju definiranja istine, o povijesti koja je uvijek drugačija, ovisno o trenutku iz kojeg ju promatramo. Katastrofalnu situaciju pojedinac će pokušati prebroditi okupljajući oko sebe grupu ljudi, znajući da sam ne može preživjeti.

 

Foto: Gavella

Predstava Hrvatski bog Mars nastala prema istoimenoj zbirci pripovijetki Miroslava Krleže na repertoaru je u petak 1. travnja. Ona govori o sudbini malog čovjeka izgubljenog u bitkama u koje je silom gurnut i gdje, otrgnut od svega što je njegovo, gine za stranog vlastodršca. Iako je riječ o Prvom svjetskom ratu, osjeća se svevremenski antiratni angažman. Svijet u kojem danas živimo posut je slojevima kostiju ratnika nalik Krležinim. U režiji Sebastijana Horvata, jednog od najzanimljivijih slovenskih redatelja, zainteresiranog za rastvaranje forme i emotivnu mapu izvođača, te dramatizaciji Milana Markovića, glumački je okupljeno destak izvođača spremnih na iskustvo totalnog teatra.

Čitatelji portala Studentski.hr imaju priliku uživati u ovim vrhunskim izvedbama za simboličnih 20 kuna.

FOTO: KAZALIŠTE GAVELLA