LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U organizacija Udruge Impress

Delicije i kultura iz drugih zemalja: Večeras se održava interkulturalna večer

U Daruvaru će se večeras predstaviti delicije i kultura Makedonije, Albanije, Italije, Srbije, Rumunjske, Armenije, Kosova, Turske i Pakistana.

U Daruvaru će se večeras predstaviti delicije i kultura Makedonije, Albanije, Italije, Srbije, Rumunjske, Armenije, Kosova, Turske i Pakistana.

Danas, 30. srpnja, u 18 sati održat će se Interkulturalna večer u Udruzi Impress na adresi Ivana Zajca 3 u Daruvaru. U sklopu Interkulturalne večeri predstavit će se delicije i kultura Makedonije, Albanije, Italije, Srbije, Rumunjske, Armenije, Kosova, Turske i Pakistana.

– Bit će to prigoda za upoznavanje novih volontera i otkrivanje o njihovim zemljama, kulturama i tradicijama te prilika za poželjeti dobrodošlicu našim novim sugrađanima koji su došli kroz Impress dalje pomagati zajednici na dva mjeseca. Uz to ćemo imati besplatna tradicionalna jela koja će pripremiti naši volonteri te piće i zabavu. Sigurni smo da će svatko za sebe pronaći nešto što ga zanima te će svi posjetitelji osjetiti kao da su proputovali svijet jer različite zemlje doveli smo u Daruvar – ističu iz Udruge Impress.

Volonteri Udruge, koji su ujedno mladi stručnjaci kao što su prof. kineziologije, radni terapeuti, međunarodnih odnosa i drugi, zajedno sa zaposlenicima kroz razdoblje koje borave s nama pomoći će osobama starije životne dobi, djeci i mladima, organizirati besplatne plesne radionice, besplatne radionice stranih jezika, pomoć pri učenju, znanstvene radionice, društvene igre, sportske aktivnosti, vježbe koncentracije, vježbe za poboljšanje pamćenja, informativne i online aktivnosti vezane uz prevenciju nasilja i brojne druge aktivnosti.

Aktivnost Interkulturalna večer se održava sklopu projekta Kuća Mogućnosti koji Udruga Impress provodi s Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava i Gradom Daruvarom, a održava se sukladno epidemiološkim mjerama. Ukupan iznos projekta je 1 986 166,00 kn, a Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 1 688 241,10 kn.

FOTO: UDRUGA IMPRESS