LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Zajc Koreo lab“

Besplatno na plesnu predstavu „Pričaj mi”!

Članovi Baleta riječkog HNK ovog petka i subote poklanjanju Riječanima predstavu Michelea Pastorinija, nastalu kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstva.

Članovi Baleta riječkog HNK ovog petka i subote poklanjanju Riječanima predstavu Michelea Pastorinija, nastalu kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstva.

U okviru drugog po redu Zajc Koreo laba Baleta HNK Ivana pl. Zajca nastala je plesna predstava sastavljena od tri koreografske minijature zajedničkog naslova Parla(mi), odnosno Pričaj mi u koreografiji Michelea Pastorinija. Izvest će se u baletnoj dvorani u Strossmayerovoj 1,  21. i 22. ožujka u 19:30.

Baletni umjetnik Michele Pastorini član je riječkog baletnog ansambla koji je prošle godine na 22. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu trijumfirao svojom koreografijom osvojivši prvu nagradu žirija, nagradu publike i plaketu za inventivnost. Riječka će publika moći vidjeti njegove spomenute koreografske minijature pod naslovima dovefiniscitucomincioio, Tutto molto bene, grazie i thought. Publiku će u predstavu uvesti glumac Hrvatske drame Edi Ćelić, a plesat će Marta Voinea Čavrak, Emanuel Amuchástegui, Tilman Patzak i Michele Pastorini.

Prema riječima Michelea Pastorinija, plesna predstava nastala je kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstava.

– Ponekad komuniciramo kroz tišinu koja oko nas gradi različite verzije realnosti. Ono što je neizrečeno, često je i neshvaćeno. Ipak, sposobnost shvaćanja na duhovnoj razini može biti dublja od komunikacije riječima. Kada sami ne znamo izraziti i izreći svoje osjećaje, odmah sumnjamo u osjećaje drugih. Naša nesposobnost gradi zidove u odnosima. – navodi Pastorini.

Zatim zaključuje:

– Jedan drugačiji pogled na ovu problematiku može vas potaknuti da razmislite o načinu kojim se izražavate i odnosite prema drugima. Kakav ste vi tip osobe? Koliko prepoznajete sebe u ovim izvođačima?

Projekt Zajc Koreo lab riječkog Baleta okuplja plesače, članove baletnog ansambla koji uz kreativni entuzijazam imaju želju i potrebu koreografski se izraziti. Potaknuti prošlogodišnjem uspjehom i pozitivnim reakcijama, članovi Baleta i predstavu Michelea Pastorinija poklanjaju Riječanima na dar.

Ulaz je slobodan uz ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta.

FOTO: HNK IVANA PL. ZAJCA