LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obljetnica rođenja Josipa Brunšmida

Besplatan ulaz u Arheološki muzej u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu obilježava obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida te tim povodom omogućuje posjetiteljima da besplatno razgledaju muzejske zbirke i izložbe.

Arheološki muzej u Zagrebu obilježava obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida te tim povodom omogućuje posjetiteljima da besplatno razgledaju muzejske zbirke i izložbe.

Povodom Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu 10. veljače ulaz u Muzej na Zrinjevcu bit će besplatan tijekom cijelog dana. Tog dana Muzej obilježava 159. obljetnicu rođenja Josipa Brunšmida, ravnatelja Arheološkog muzeja u Zagrebu i prvog profesora arheologije u Hrvatskoj.

Tom će prilikom biti predstavljena knjiga Arheološki muzej u Zagrebu – život od 19. do 21. stoljeća muzejske dokumentaristice Ane Solter koja vjerno prati djelovanje Muzeja i njegovih djelatnika od prvih godina nastanka do danas.

Posjetitelji mogu razgledati i upravo dovršen stalni postav srednjovjekovne zbirke, najraznovrsnije i najsveobuhvatnije zbirke kontinentalne Hrvatske do sada dostupne tek u povremenim izložbama.

Do sredine ožujka otvorena je i izložba Post scriptum koja prati razvoj pisma i pisanja kroz povijest. Kroz više od stotinu izložaka iz vlastitog bogatog fundusa te tekstova i natpisa posuđenih od stranih veleposlanstava i muzejskih institucija izložba Post scriptum prikazuje razvoj ljudske svijesti te razvoj umijeća pisanja na raznim stranama svijeta uz tumačenje tehnika i metoda te vještine od Mezopotamije, Egipta i Kine do centralne i južne Amerike.

Radno je vrijeme Muzeja u petak 10. veljače od 10 do 18 sati. Dodatne informacije potražite na Facebook događaju.

FOTO: AMZ