LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja HDLU-a i CROZ-a

„Zagrljaj” od sutra vidljiv s Avenije Marina Držića i Slavonske avenije

Predstavljanje umjetničkog djela Tanje Blašković na pročelju tvrtke CROZ zakazano je za 27. lipnja u 11 sati. Na njemu ženski lik vrlo nježno obgrljuje Zemlju želeći je zaštititi, umiriti, reći joj da će sve biti u redu.

Predstavljanje umjetničkog djela Tanje Blašković na pročelju tvrtke CROZ zakazano je za 27. lipnja u 11 sati. Na njemu ženski lik vrlo nježno obgrljuje Zemlju želeći je zaštititi, umiriti, reći joj da će sve biti u redu.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju pri kojoj umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade CROZ-a. Nakon otvorenog natječaja na temu Dan planeta Zemlje za članove HDLU-a, stručni je tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Josip Zanki, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Ivana Pipal, čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrao rad Zagrljaj umjetnice Tanje Blašković.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4,80 m na pročelju zgrade CROZ-a gdje će biti izloženo 6 mjeseci. Zgrada se nalazi u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Njegovo predstavljanje održat će se u četvrtak, 27. lipnja, u 11 sati.  

Tanja Blašković rođena je u Rijeci 1992. godine Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli završava 2010. godine kao slikarski dizajner. godine 2015. završila je preddiplomski studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te tako stekla zvanje prvostupnice likovne pedagogije. Dvije godine kasnije stječe akademski naziv magistre likovne pedagogije. Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjeluje na raznim radionicama i projektima.

Rad Zagrljaj u promatraču pobuđuje osjećaj ljubavi i empatije prema planetu Zemlji. Ženski lik vrlo nježno obgrljuje Zemlju želeći ju zaštititi, umiriti, reći joj da će sve biti u redu. Predimenzioniranost ženskog lika naglašava utjecaj svakog čovjeka na dobrobit planeta te kako malim promjenama u načinu korištenja resursa (odabir javnog prijevoza, a ne automobila) i našim potrošačkim navikama (odabir proizvoda koji nisu u jednokratnoj plastici, recikliranje i slično) itekako, radi generacija koje dolaze, možemo promijeniti stvari na bolje.

Tijekom prosinca 2019. godine otvorit će se novi natječaj koji će biti objavljen na web-stranicama HDLU-a.

CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU-om jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

FOTO: HDLU