LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iza zidova farmi i klaonica

Virtualna šetnja hororskim scenama u centru Zagreba

Pozvani ste na realističan virtualni doživljaj stvarnosti skrivene iza zidova farmi i klaonica. Pridružite se na Cvjetnom trgu 13. lipnja u 11 sati.

Pozvani ste na realističan virtualni doživljaj stvarnosti skrivene iza zidova farmi i klaonica. Pridružite se na Cvjetnom trgu 13. lipnja u 11 sati.

Udruga Prijatelji životinja i prvi hrvatski studio za virtualnu stvarnost Legame pozivaju građane da besplatno iskuse svijet virtualne stvarnosti u srijedu 13. lipnja 2016., u 11 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Virtualna šetnja omogućit će im da pogledaju stvarnost u oči i odvest će ih na mjesta koja im inače nitko neće pokazati. Ovaj događaj poseban je i po tome što predstavlja premijerno korištenje ovakve tehnologije u Hrvatskoj u službi zaštite životinja. 

Prožeti iskustvom koje omogućava projekcija slike na 360°, gledatelji će kroz posebne naočale moći doživjeti svijet unutar farma i klaonica. To će za sve ujedno biti i izazov: mogu li izdržati i pogledati cijelu desetominutnu snimku? Ovo je jedinstvena i rijetka prilika za zaviri u rutinsku praksu industrije. Ono što će posjetiteljima biti virtualna stvarnost, milijardama životinja predstavlja svakodnevnicu. Sjedeći u sigurnosti udobnih stolaca, gledatelji će moći vidjeti očima ono što životinje trpe svojim tijelima.  

Ova vrhunska tehnologija pronašla je svoju primjenu i u zaštiti životinja, gdje posebno uspješno vodi gledatelja u područja inače potpuno zatvorena za oči javnosti. Da bi doživjeli virtualnu stvarnost, posjetitelje očekuju tri kompleta naočala i slušalica za generiranje doživljaja, a prolaznici će na video ekranu moći vidjeti prikaz programa. Mjesto događanja također će oslikavati atmosferu teme simulacije.

Na videu može se vidjeti naznaka virtualne stvarnosti koju će gledatelji moći iskusiti. Dostupan i na službenoj stranici Prijatelja životinja, a simulacija nakon događanja bit će dostupna u studiju za virtualnu stvarnost.